HTML

Váci Gastro blog

Ételek, hangulatok, benyomások.. hideg-meleg, édes-savanyú, nekünk egyremegy :)

Friss kommentek

Vác - Március 15. tér

Forrás - http://www.vac.hu/index.php?page=webkamera

Facebook

Jazzy Groove hallgatás!

Egy kis easy listening a blog mellé, egészségedre! :P

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2014.03.03. 10:16 kuf

Eladó, kiadó... (Duna presszó, Barocco, Kőkapu étterem)

Vannak jóhírekről szóló cikkek is, de írni kell a szomorúbb dolgokról is. Persze minden vég egy kezdet is egyben, aztán majd meglátjuk, hogy lesz e olyan lelkes harcos, aki fantáziát lát egy bezárt, megszűnt helyben. 3 és fél éve írtam a Volt egyszer egy ... Laguna étterem cikket, na ott pl lassan csak a falak maradnak meg, bulihelyszínnek tökéletes, de vendéglátóhely abból már soha nem lesz. Sok hely nagyon nehezen élte túl a telet, a Szimplavé is eladó/kiadó volt pár hónapja, bár folyamatosan viszik a programokat, amik nem is rosszak! Remélem túl tudnak élni, a hellyel ugyanis nincs baj, csak az emberek zsebe üres.

Mellékszál, de mégis kapcsolódik, Királyrét felé járok tekerni, gyönyörű a táj, forgalom minimális. Fent mindig iszom egy teát (Ákos-lak büfé, ahol még kapható a békebeli, agyoncukrozott-citromozott tea!), Ákos bá pedig mesél.. Múlthéten arról, hogy míg nem is olyan régen napi 1000 ember jött fel kisvasúttal, manapság a 100 is ritka. Evvan gyerekek!

 

line_small2.gif

Kezdjük a Duna presszóval, amin a legjobban meglepődtem, az eladásra egy kedves ismerős hívta fel a figyelmem. Kevés vácinak nincs valamilyen benyomása, emléke róla, jómagam itt emlékeztem meg róluk. Weboldaluk (bár nekik nagyon soha nem is kellett webes megjelenés..) már évek óta nem érhető el, itt egy 2009-es lenyomat. Amennyire tudom, az épület az önkormányzaté, tehát csak bérlemény, de javítsatok ki, ha tévedek. 23,5m Ft-ért a jelenleg presszóként üzemelő vendéglátóhely bérleti joga mellett a teljes berendezést is megkapjuk, az ingatlanhoz jár pince, belső udvar, konyhai előkészítő, illetve szükség szerint galériázható a belső tér. Megvan a kialakult ügyfélköre, jó helyen van, szerintem borítékolható, hogy hamarosan új tulajdonosi kör viszi tovább a presszót, nagy felújjításra, átalakításra nincs is szükség. Az okát nem tudom megmondani,de az olvasók és az ismerettségi körömben talán a leg megosztóbb hely, vagy kifejezetten szeretik vagy negatív érzésük van vele kapcsolatban.. Egy biztos, a jelenlegi vezetés (Kászon Gabriella) a városban az egyik legrégebben a szakmában tevékenykedő vendéglátó, reméljük hasonló kvalitású szakember lép a helyére.

Clipboard02.jpg

line_small2.gif
Barocco. Magát a pincét 2001-ben fedezte fel a vendéglátás, kanyaros történetét itt olvashatjátok végig. Hihetetlen hangulata van, a baj csak az, hogy be, illetve le kell csalni az embert, ami a nehéz része a dolognak. Ez megoldható az újdonság erejével, mint ahogy a Sörlépcsős korszakban is ment, vagy a kialakult ügyfél és baráti körrel, ami a 15.27 korszaka alatt vitte a boltot. A Barocco sajnos a legnehezebb időszakot választotta a nyitásra, egyrészt gazdaságilag, másrészt a nyitási időponttal. Eredetileg a 2011-es Váci Világi Vigalomra indítottak volna, végül december 3.-ra csúszott a dolog és ezzel a szezon kihagyással jelentős hátrányba kerültek. Többször voltam lent náluk, az étel, az árak rendben voltak, a személyzet kedves volt, de ahogy én láttam, a forgalom csak nem akart beindulni. Hihetetlen energiákat öltek bele a helybe, anyagilag is, de főleg fizikailag és mondhatom lelkileg is. Az első látogatásomkor nyilvánvalóvá vált, hogy Judit és párja nagyon magas elvárásokat támasztott a hellyel és magukkal szemben is, tényleg majdnem mindent a nulláról kezdtek (belső tér, gépészet, konyha patika kitakarítása..ezekről olvashattok a linkelt cikkekben). Pontosan nemtudom,de olyan jó másfél éve zártak be, talán pont tavasszal. Időszakosan, egy-egy rendezvényre még kinyitnak, tehát a hely kibérelhető, azthiszem konyhával együtt. Kár érte, őszintén mondom, mert tényleg elegáns, hangulatos éttermet alakítottak ki, csak a háttérzenére készített hangtechnika egy vaskosabb összeg volt a költségvetésben, ennek fényében a 8.9m Ft-os eladási összeg abszolut nem tekinthető soknak. Ebben természetesen bennevan az összes bútor, pult, galéria, gépészet és a szinte alig használt konyha. A hirdetésben meglehetősen részletesen olvashattok a részletekről.

barocco.jpg

line_small2.gif
kokapu_esemeny070518_h3.jpgKőkapu étterem. Vác legrégebbi étterme volt (85 évről beszélünk!), 2 éve zárt be, azóta sem talált új mecénást. Az utolsó években is főleg a rendezvények, esküvők tartották fent, énis csak a zárás után jutottam el oda sajna, hogy írok róluk. :( Sajnos az évek alatt megtépázott vásárlóerő mellett szerintem kifejezetten rossz helyen voltak, Vácon ami nem a főtér, az "halott".. az a korosztály is kiöregedett már, akiknek a Kőkapu név még jelentett valamit. Nem mondom, hogy lehetetlen, de nehéz helyzetben lesz az új tulajdonos, hiszen újra fel kell építeni a nevet, a "brandet". 2009-2010 körül teljesen felújították az éttermet, amelyet Ambrus János és fia vezetett egészen a zárásig. Mindenesetre, ha valamilyen csoda folytán ismét fellendül gazdaságunk és szorgos népünk győzni fog, jó lenne ismét egy élőzenés, házias konyhájú helyen ebédelni a családdal, vasárnap délben! 200 főt egyszerre leültetni képes hely nem is nagyon volt más a városban. A 105m Ft-os ár realitását nem tudom mérlegelni, viszont itt nem bérleményt kapunk, hanem ténylegesen a tereket, a falakat..borospincével, konyhával, udvarral.

Clipboard06.jpg

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: barocco szimplave


A bejegyzés trackback címe:

https://vacigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr15840754

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Barocco Café, Bar & Lunch 2014.12.24. 13:22:26

Mikor a kocsma adja a másikat! 10 állandó kérdés, 10 válasz. Tulajdonosok, üzletvezetők nyilatkoznak. Helyszín: 2600 Vác, Március 15. tér 27. Lózs Judit üzletvezető válaszol. Bezárt, megszűnt!  > Mivel több mint egy hónapja nyíl...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása