HTML

Váci Gastro blog

Ételek, hangulatok, benyomások.. hideg-meleg, édes-savanyú, nekünk egyremegy :)

Friss kommentek

Vác - Március 15. tér

Forrás - http://www.vac.hu/index.php?page=webkamera

Facebook

Jazzy Groove hallgatás!

Egy kis easy listening a blog mellé, egészségedre! :P

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2012.11.07. 12:49 kuf

2012. novemberi programajánló (és pletykák) - 1. rész

Kedves Gyerekek!


martonnaplogo.jpgSál-sapka helyett programokat szeretnék nektek ajánlani, ha már az utóbbi hónapokban így elhanyagoltalak Titeket! :) Az elmúlt 3 hónap alatt, amíg nem írtam, történt azért egysmás a városban, így kezdjük egy kis pletykával az elején. Csak remélem, hogy nem végleg, de jóideje zárva van a Barocco ódón vaskapuja, rendezvényeket még láttam, hogy tartanak benne, de kérdés, mi lesz a jövője ennek a parádésan, szívvel-lélekkel felújjított étteremnek. Nyáron már csiripelték a madarak, hogy egy váci illetőségű (szakmájában neves) úriember hátszelével hamarosan és jelentősen bővülő profillal megnyit valami új az Aredo helyén. Nemtudom tudjátok e, de a főtéri üzlethelység a Curiához hasonló, közel 150nm2-nyi pincével is rendelkezik! Állítólag ennek felhasználásával indulna újra a gasztronómiai egység, sőt még valamiféle színházterem kialakításáról is hallottam. Várjuk szeretettel..(a pletykákat is!)  Ugyan nem friss,de még nem írtam róla, 2012. júliusában megnyílt a Mária Terézia Művészbejáró, egy apró, de annál hangulatosabb söröző, borozó, kultúrkuckó, az Eszterházy utcában, pontban a Révkapuval szemben. Hamarosan írok róluk bővebben, kedvelem a helyet, nyáron sok malátaszörpöt gurítottunk itt le, a téli szezont pedig egy kedves kis fehér sparhelttal indítják, amin mézes tokaji forraltborok fognak rotyogni! Aztán volt még egy Dolce Vica cukrászda is, a Messina mellett, de érzésre ez teljesen szezonális jellegű volt, hiszen hónapok óta ez is zárva. Az épület frontját és a belső teret is szépen felújjították, viszont a süteménykínálat erősen minimál volt, csekély számú látogatásaink alatt :(  Ja és úgynézki megint megnyílt a Vincellér étterem, a földvári tér sarkán, én azt hallottam,h nyáron bezárt, ennek is megpróbálok utánnajárni. Most következzen a novemberi programajánló első része, sokadszor jelzem, hogy bárki, bármit bekerülhet, ha a helyek veszik a fáradtságot, hogy küldenek nekem egy képet, írást, anyagot, bármit. Tudjátok.. info@vacigastro.hu

Csapjunk bele a Márton-napi programcsomagba, mit kínálnak a váci vendéglátók?
(tavalyi körkép ITT)

line_small2.gif

Curia borház és bormúzeum

curia_marton_napismall.jpg

Kezdem azzal, hogy a szokásos  forraltboros Jurta november 14.-én, délután 2 órakkor nyílik, ezt kérdezték tőlem legtöbben az utóbbi hetekben :) A kert sajna bezárt, de a nagyszerű borok leköltöztek a pincébe, most épp 20% kedvezménnyel kóstolhatóak az Egri Korona borház új designos borai. Érdekes palackok ezek, egyrészt a borok nevei is mutatnak (Jumurdzsák, Cecey Vicuska..), illetve jó tudni, hogy nagyon minimál palackszámmal készültek, 500-1500 üvegről beszélünk, fajtánként. Újborokból nagyon ötös lett az új Vylyan bogyólé, idén a cimke is egész mókásra sikeredett..keressetek rá a neten :) A jó borok mellé libatepertő, libafalatok, lilahagyma lekvár, kovászos ubi dukál! A Curia facebook oldala, ahol további infókhoz juthattok!

Aki Márton napkor libát nem eszik, új bort nem iszik, az egész évben éhezik, szomjazik!

NOVEMBER 8 - 17 ( csütörtök- szombat)
Újbor kínálatunk:
Font Pince: Soltvadkerti Irsai Olivér
Szeleshát Pince. Szekszárdi Rose Cuvée

Vylyan Pincészet: Villányi Rose C.
Vylyan Pincészet: BOGYÓLÉ

Liba falatok:
nagymama libamájas libazsírja puha kenyéren lila hagymával,
friss libatepertő újhagymával, kovászos uborkával
libamáj pástétom lila hagyma lekvárral

Kiemelt bor ajánlatunk: Gál Tibor: Egri Csillag,
Egri Korona Borház : Cecei Vicuska Chardonnay, Dobó István Cuvée, Jumurdzsák Syrah
forralt borok a jurtából, forralt bor fűszerezésű alkohol mentes szőlőlé
és a Curia Borház teljes választéka

Szeretettel várunk !
nyitva tartás: hétfőtől szombatig 14órától

asztalfoglalás: 27-307-238

egri_korona.jpg

line_small2.gif

Rubra Art Lounge

Az idei Vigalom idején nyitott az étterem, remélem hamarosan összeáll róluk is egy cikk. Folyamatos programokkal lepik meg a vendégeket, nemrég például Badár Sanyi standupolt náluk és ahogy hallom, lesz még hasonló akciójuk :) Facebook oldaluk ITT, a jókora késéssel elindult weboldaluk pedig ITT tekinthető meg!

Kis kitérő, de ha már Badár.. Egy unalmas nyáreleji délután Pádi barátommal kitaláltuk, hogy nézzünk el a könyvtár hangtárjába.. rögtön be is iratkoztunk, nézegettük a lemezeket, videókazikat.(akkoriban még kanyarban sem volt a dvd). A hangtáras bácsi 2 filmet javasolt, egyiket már ismertük, egyik Tímár Péter - Csapd le csacsi-ja volt.. A másik pedig a Szőke András féle Európa Kemping! Az öreg aztmondta, ez tetszeni fog, vigyétek.. Félóra múlva már nálam néztük az alkotást, sztem életemben nem fetrengtünk még ennyit röhögéstől.. :) Nagyon kemény film,csak erős idegzetűeknek.. :D

Bocsánat, szóval Rubra.. a konyhájuk tetszetős, a degusztációs fogások pazarok, a foci vb alatt idény jellegű ételekkel készültek.. Az italkínálatuk pedig a városban talán a legszélesebb palettát öleli fel, jelen pillanatban!

rubranov.jpg

line_small2.gif

Momo étterem

Talán a legtöbb celeb a Momoban fordult meg nyitása óta, erről a gyakori Facebookra postolt képek tanuskodnak! Ezúton kérnék elnézést az étterem vezetőjétől, hogy még nem jutott rájuk időm, de nem maradnak ki,ezt megígérem :)  Ime a Márton-napi ajánlatuk, a facebook oldalukról: (ha javasolhatok valamit, próbáljatok picit jobban ügyelni a helyesírásra :))

"Kedves Barátaink,a hét nagy igazsága azon kivül, hogy minden jo ha jo a vége,Momo nélkül nincs hétvége,az az,hogy aki Márton napján libát nem eszik,egész évben éhezik!Hogy ez nehogy igy történjen,ezen a hétvégén Márton napi hétvégét tartunk.Az étlap a következö: Ropogós libatepertő libazsiros.lilahagymás házi kenyérrel, Hideg libamáj zsirjával,bundás kaláccsal és lilahagymalekvárral,libaleves maceszgomboccal ,Libamájas tejfeles libaraguleves kapros burgonyagomboccal,Sólet vele fött tojással,töltött libanyakkal és házi tormás céklasalátával, Ludaskása ropogós libaszárnnyal, Libamell roston rukkolás gesztenyével,burgonyatortával,konfitált lilahagymával és tejszines kapormártéással,Libacomb ropogosra sütve almás párolt káposztával és hagymás tört burgonyával,Libamáj wellington modra vöröslencse rizottoval,Fahéjas mascarpone krémmel töltött kemencés lepény hideg fahéjmártással,Flódni! 2012 es friss uj roseval,fehér és vörösborral várunk titeket,péntek-szombet-vasárnap"

momo.jpg

line_small2.gif

Halászkert Étterem

Nézzük, Zsolti barátom milyen menüvel készül a Márton-napra! Azthiszem, lassan ők is beköltöztek már a belső helységbe, 10 fok alatt nemtudom mennyire fűthető fel a hangulatos terasz sátor :(

Márton napi különleges libaajánlatunk!
November 09., 10., 11.!!!!
November 09.-én 19:00-22:00-ig 25% kedvezménnyel!!

halaszkert.jpg

line_small2.gif

folyt.köv...

 

Szólj hozzá!

Címkék: programajánló borvacsora forraltbor curia


A bejegyzés trackback címe:

https://vacigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr924895085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása