HTML

Váci Gastro blog

Ételek, hangulatok, benyomások.. hideg-meleg, édes-savanyú, nekünk egyremegy :)

Friss kommentek

Vác - Március 15. tér

Forrás - http://www.vac.hu/index.php?page=webkamera

Facebook

Jazzy Groove hallgatás!

Egy kis easy listening a blog mellé, egészségedre! :P

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2011.10.30. 10:10 kuf

Egy Szimpla látogatás...

Az a baj az ihlettel, hogy akkor jön, amikor nincs lehetőség papírra vetni,de az ihlet már csak ilyen... A Szimplavé is ilyen, akkor jött, amikor nem vártunk rá, pedig úgy kellett nekünk, mint egy falat kenyér. Szívesen ki is fejtem, miért gondolom ezt így! Többszörösen jó időben nyílt ez a kis "romkocsma", jönnek a komor, szürke nappalok, örülhetünk, ha 2 hetente egyszer látunk majd egy kósza napsugarat. Általánossá válik majd a rossz hangulat, nyomottság, depresszió. Ezt tetézi, hogy a városban jószerivel nincsen simán "beülős" hely,  kevés a program, a lehetőség. Ezekre lesz egy apró, de remélhetően erős gyógyír a napokban nyílt Szimplavé! Egyelőre egy rövid kis bemutatóra fussa, nem is lenne fair 2 látogatás után véleményt írni egy helyről, de nyugodjatok meg, később megkapják a kritikát, amit Tőled, kedves olvasó is elvárok!  

Mi ez a Szimplavé, honnan jött, merre hány méter?? Hát kéremszépen, minden Pesten kezdődött, 2001-ben, a Kertész utcában egy kis kávézóval, majd egy évvel később nyitott a Szimplakert a Kazinczy utcában. Alapvetően egy minimálkoncepciós romkocsmáról beszélünk, de a koncepció olyan szépen működött a valóságban, hogy a váci Szimplavé az ötödik a sorban. (Berlinben is üzemelnek már, sajnos a Balatonfűzfői épp idén szűnt meg, de talán újranyit..)
 


És hogy miért pont Vác? Az üzlet a Szimpla hálózat tagja, a környékbeli "szimplások" pedig már régóta törték a fejüket, hova ülhetnének be, hol kapják vissza azt az érzést, amit a fővárosi helyszín adhat. A fejtörés eredménye lett a pesti szimplásokkal közösen létrehozott, designolt váci "Vé", ahol a pult mögött azért számos ismerős arc tünhet majd fel :)

Sok váci szívfájdalma, hogy bezárt a Mosolytár és ugyan naív lennék azt hinni, hogy valaki nem fogja kinyitni ezt a tökéletes helyen lévő kuckót, a hangulatot biztosan nem fogja tudni már visszahozni.  Hányszor előfordul velem is, hogy jólenne beülni valahova, nyugiba, akár egyedül, akár barátokkal. Esetleg családdal. Olyan helyre, ahol alapjáraton nyugi van, de már a nyitás után is tisztán látszik, hogy  foglalkozni fognak a programokkal. Egy olyan helyre, aminek a közepén egy echte eredeti, kézzel rakott, fatüzelésű cserépkályha áll, mellette padlófűtés dolgozik. Ahol az esti koncertek, előadások mellé beleférnek majd gyermekprogramok (zenebölcsi!) is és talán a legnagyobb csoda.. a hely nemdohányzó és végre nem kell alkalmazni a "Bárka-módszert"!

Bár-ka módszer:

A Bár-ka-n szocializálódott váci kvázicelebek többsége ismeri már a  módszert, akik nem, azok is könnyen elsajátíthatják! Szükség is lesz rá, hiszen a cigarettafüst egyesek szerint a hangulat egyik alkotóeleme. A füst valóban hangulatos, de KEGYETLEN mód beleépül a ruházatba, legfőképpen a kabátba, amit aztán napokig kell szellőztetni. A módszer egyetlen lépéses, de annál hatásosabb! Keressük meg a legnagyobb kabát kupacot a helyen és határozott mozdulattal helyezzük saját kabátunkat a kupac aljára! Minden egyes réteg úgymond filterként dolgozik, a legalsó a legbiztosabb. (a szerző által többször tesztelt módszer!)

Na azért no para, a cigisek eltolhatják a hosszú malbit a kerthelységben, mert hát olyan is van! Nem túl nagy a gang, viszont hangulatos, nyáron garantált a teltház, reméljük a szomszédok megértőek! ;)

A nyitás jól sikerült, teltház:

 

Az eseményről további képek ITT, illetve a Szimplavé Facebook gallériájában.

A vezetőséggel beszélgetve és egyébként a helyen forgolódva érezhető, hogy közel nincs még kész a "Vé", de ami van, az hatásos és lelkes! A csapat abszolút fiatalokból áll, akik 10kor nyitják az egykor a Krupp cukrászdának helyet adó ajtót és úgy nagyjából este 11 -  éjfél körül zárják be azt. A környék egyébként csendes, kellemes, a postapark szegletében található, közvetlen az "55. borozó" mellett. 

Kezem azzal, ami még nincs, de lesz.. A konyha épül-szépül, lesznek majd egyszerűbb egytálételek, talán reggeli is.. Ottjártunkkor nem voltak még sajátkészítésű szendvicsek, sütik, de igérték és hiszek nekik! :) A kávékra is rá akarnak erősíteni, kakaó viszont már most is kapható!

Ami viszont van, az a bizonyos hangulat, mit egy hely áraszt. Van még kérem csapolt Union és készműves csobánkai ser! Van borhűtő, amibe beleférne még néhány palack, de ottvan, üzemel. (...ráadásul többnyire Mészáros borokkal, az idei, 2011-es Pinot Noir rosé-je pazar!!) Vannak bio turmixok és házi üdítők (Panni) az évszázados konyhaszekrényen és vannak rövidek is, olyanoknak, akik szeretnének gyorsan megkergülni. Van nagyon finom indiai tea és a pöttyös bögrében felszolgált cappuccino is kifogástalan volt. Az árak is földhöz ragadtak és pont wifi ne lenne? :) Többet nem is terveztem írni, kaptok még néhány képet.

Itt a 4 napos "ünnep", ha van időtök, próbáljátok ki, megéri, mi is betérünk újra, hamarosan!

SZIMPLAVÉ
Vác, Görgey A. u. 25.
+3620 504 8415
Nyitva tartás:
V-CS 10-23
P-SZ 10-02

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: program szimpla romkocsma gyerekprogram szimplave


A bejegyzés trackback címe:

https://vacigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr1003339690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása