HTML

Váci Gastro blog

Ételek, hangulatok, benyomások.. hideg-meleg, édes-savanyú, nekünk egyremegy :)

Friss kommentek

Vác - Március 15. tér

Forrás - http://www.vac.hu/index.php?page=webkamera

Facebook

Jazzy Groove hallgatás!

Egy kis easy listening a blog mellé, egészségedre! :P

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2010.05.10. 08:33 kuf

Mosolytár

frissítve 2010.05.20.

 

"... a Mosolytár egy amolyan "találkozási pont" lenne az emberek életében, életünkben. "

 

Az alábbi idézetet a vendéglátóhely webldalán olvashatjuk, lássuk mit is jelent ez a valóságban. A találkozási pont stimmel, a főtér és a váci rév közötti Eszterházy utcában bukkanunk rá a Mosolytárra. Magában az épületben több hangulatos helység is található, van külön gyereksarok, zenesarok és a tavaszi-nyári szezonban egy dobogós-lépcsőzetes kis terasz is adott ahhoz,hogy a dunapartban gyönyörködjünk (amig a gyerek nem esik hasra az épp teljesen szétbombázott utcában). Ha már itt tartunk, a legegyszerűbb megközelítés,ha a dunaparton a Liszt Ferenc sétányon hagyjuk az autót, innen gyalog 2 perc, esetleg próbálkozhatunk a főtér Széchényi utcai végén is,bár ez hétköznap fizetős.

 Nehéz lenne meghatározni pontosan,hogy mi a hely profilja, egy egyszerű teázó/kávézótól mindenképpen több. Szinte folyamatos programokat szerveznek gyerekeknek,felnőtteknek, gyakoriak a zenés esték vagy épp utibeszámolók. Kicsit merészen kijelenthetjük azt is,hogy (a Csokizó mellett) hiánypótló a hely,ugyanis Vácon szinte nulla az olyan vendéglátóhely,ahova be tudunk úgy ülni kisgyerekkel,hogy a manó lefoglalja magát, a kedves mama meg kap 1 szusszanásnyi szünetet :) A belső falakat környékbeli művészek képei, fotói díszítik, a belső szoba hangulatos félhomálya pedig adott,hogy teát szürcsölve eltöltsünk itt egy kellemes félórát.  

A kínálat korrektnek mondható, többfajta kávé, kávékülönlegesség kapható, bár a cappuccino számomra maximum egy jó közepes csupán. Gondolom a férfivendégek kedvéért kapható üveges sör, borok (fröccs is!) és némi rövidital, hogy érezzük a dunaparti sodrást! :P Mellé lefojtásnak kérhető melegszendvics, bruscetta, zsíroskenyér, illetve idén nagy örömmel fedeztem fel,hogy tortilla chips is kérhető. (aztán szomorúan realizáltam,hogy nem saját sütésű, csupán a boltban is kapható zacskós mű.)

Itt tartunk egy kis váci Tortilla chips kitekintőt,ugyanis az etalon az azóta sajnálatosan bezárt 1527-ben volt kapható nagyszerűen pikáns fokhagymás tejfölös, illetve csípős chillis mártással. Később a Barlang is átvette, majd érthetetlen módon pár hete ismét levették az étlapról (wtf?!) Jön a nyár, egyre gyakrabban mennénk le 1 sörre a főtérre, jó lenne mellé csipegetni valamit,de ez a fajta ételkínálat teljesen eltünt a városból. Persze, lehet rendelni pizzakenyeret, vagy ha nem néznek rád furán, egy kis rosejblit kecsöppel, de azért ennek a csipegetős kategóriának is megvannak az alfái és origói! Illetve lennének..

 

Te melyiket választanád?:

 


 
 vagy 
 
?

  

 

 

Visszakanyarodva Mosolyországba, úgylátszik az olasz Mauro Tenebruso keze már Vácig is elér, ugyanis itt (illetve a Margarétában is) kaphatóak az olasz, egyébként nem rossz süteményei, tortái. Az árakkal sem lenne különüsebb gond, viszont elérkeztünk a hely gyenge pontjához, ami a kiszolgálást és annak sebességét jelenti. Szinte hihetetlen,hogy még majd' teljesen üresen is 30 percbe telik 2 cappuccino szervírozása, (ráadásul a mellé kért üdítő elmaradt) és ezt a sebességet sajnos nem csak mi tapasztaltuk már. Tavaly télen 2 forraltbor szintén negyedóra alatt készült el, ami sajnos nálam "too much" kategória.

Zárószóként gyerekeseknek, művészlelkeknek, "csajokat 1 teával lenyűgözőknek :)" mindenképpen ajánlott a hely.

Frissítés - 2010.05.20.

Ahogy a hírekben is jeleztem, ahol többször megfordulunk, ott frissítem a postot, így lesz ez most is! Párommal, nővéremmel és a 2 kis lurkójával töltöttünk el néhány kellemes órát a minap ebben az esős, borongós időben. Nem csalódtunk,sőt! Azt kell mondanom,hogy egy pontot javítok is az értékelésen 7-ről 8-ra, mivel méginkább megerősödött bennem az az érzés,hogy talán az egyik leg család és gyerekbarátabb hellyel van dolgunk. A dunapart felé néző "játszószoba" teljesen lefoglalta a piciket, rend és tisztaság volt a földön, a szőnyegen, mindenhol,bátran el lehetett engedni a kisebbik manót is. A női mosdóban van külön pelenkázó és néhány tisztasági kellék.

 

Ezalkalommal kipróbáltam az isteni házi somlóit, amit a szokásos csokis cappuccinóval folytottam le. Megkóstoltuk a sonkás-sajtos melegszendvicset, amely ízében, küllemében tényleg príma, talán csak a mérete lehetne picit nagyobb. Párom egy szelet mauro tortát kért, nekem kicsit száraz volt,de ő tökéletesre minősítette :) A nyugalmas légkört kellemes zene (jazz, swing) itatja át, de aki érez magában affinitást, egy hangulatos félhomályba burkolózó külön szobában talál egy gitárt, is. Ugyanitt kényelmes babzsákfotelek bújnak meg egy paraván mögött, a kisasztalon pedig egy vizipipa csábít pöfékelésre, számtalan pipalekvárral egyetemben.

 Ismét egy nagyon kellemes délutánt töltöttünk el a Mosolytárban, sőt nővéremet és a 2 poronygyot annyira magávalragadta a hely,hogy ők még maradtak is egy félórát.

Mosolytár
2600 Vác, Eszterházy utca 10.
06 30 931 7536
06 30 950 9679

Nyitva tartás:
Kávéház: minden nap: 10.00 -  22.00 között
Kiállítás: minden nap: 10.00 – 14.00 között

http://www.mosolytar.hu

Térkép

Értékelés: 10/8

 

+ hangulatos, egyedi, barátságos, gyerekbarát, tiszta hely

+ korrekt kínálat, barátságos árak, wifi

- kiszolgálás sebessége

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: teázó kávézó relax


A bejegyzés trackback címe:

https://vacigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr151987594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása