HTML

Váci Gastro blog

Ételek, hangulatok, benyomások.. hideg-meleg, édes-savanyú, nekünk egyremegy :)

Friss kommentek

Vác - Március 15. tér

Forrás - http://www.vac.hu/index.php?page=webkamera

Facebook

Jazzy Groove hallgatás!

Egy kis easy listening a blog mellé, egészségedre! :P

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2010.06.16. 19:32 kuf

Aredo étterem

Amikor elkezdtem készíteni az oldalt 2 hónapja, elsődleges célom az volt, hogy a turistákkal, Vácot nem ismerőkkel ismertessem meg a város vendéglátóhelyeit. Naivan azt hittem, hogy a helyiek többsége azért tisztába van legalább a főtér éttermeivel, hiszen hetente legalább egyszer megfordul itt az emberek többsége. A valóság elég kiábrándító volt, néhány hete váci kolléganőimmel beszélgettem és konkrétan fogalmuk sem volt, hogy mi az az Aredo! (pedig ugye elég frekventált helyen tanyázik) Panaszkodtak, hogy egy hétvégi ebédhez Gödre, Dunakeszire, Nagymarosra kell elutazniuk a családdal. Hát ennyire ismerik a váciak a várost..

A váci Aredo étterem 2008 májusában nyitott az egykori főtéri gyógyszertár helyén, a jelenlegi vörösmárvány padlólapok még a patika antik maradványai! A gyógyszertár előtti korszak számos üzlete köthető már a gastróhoz (a Curiával külön cikk foglalkozik majd!), volt ezen a soron  annó egy "Kálmán fűszeres" egy "Skulka hentes" is. Az étterem ügyvezetője egy harmincas éveiben járó fiatalember, Zakar János, akivel a tervek szerint hamarosan egy kis interjút is olvashattok. Egészen pontosan hetek óta kergetem Jánost egy szabad félórára, de a mai napig nem sikerült összeegyeztetnünk a dolgot, ami azt jelenti, hogy a "főnök" elfoglalt és pörög az étterem. (Egyébként gyakran látom őt a városban és az esetek többségében épp rohanásban van :) A belső nagyon hangulatos, végig meleg színek váltják egymást. A padló a korábban említett vörösmárvány, a falak rózsaszín/bordó árnyalatúak, a székek és az oldalfalon végigfutó beépített fotelsor pedig vajszínű. Megmaradtak az eredeti nyilászsárók és a boltíves ablakok, a képzeletbeli galéria szintjén lévő párkányon pedig borosüvegek állnak katonás sorban.  Rögtön a bejárattal szemben van egy kis 2 asztalos, elszeparálható (függönnyel) szobácska, baráti beszélgetések, szerelmes turbékolósok mekkája ez az odu. Nagy bánatom, hogy gyakran dohányoznak is ebben a kis helységben, ahol megszorul a levegő és ha egy bagós csapat után ülsz le ide, még sokáig fogsz emlékezni rájuk.. Ettől független az étteremben összességében sosem éreztem zavaró dohányszagot, füstöt, ami lehet, hogy a plafonon lévő elszívónak köszönhető. (Lehet, hogy ezért megköveztek egyébként, de egy zárt légterű étterembe, független attól, hogy van e szellőztetés, egyszerűen nem illik dohányozni.)


Az Aredo azon éttermek közé tartozik Vácon, amelynek van weboldala, mégha nem is teljesen friss, de fellelhető rajta az Étlap és Itallap is. Meg kell említenem feleségem egy nagy szívfájdalmát, ugyanis relatív gyakran ebédelünk, vacsorázunk az étteremben és a kezdetek óta szeretné megkóstolni a következő tételt - "Kacsamájjal töltött sertésszűz barnamártással". A sors (vagy a konyhafőnök) azonban ezt mindeddig nem tette lehetővé :). Egyébként nem lehetne ilyenkor egy betétet helyezni at étlapba, amin jelzik, hogy az adott étel(ek) nem rendelhető? Természetesen soha nem estünk kétségbe, készültünk B tervvel és a több tucatnyi itt elfogyasztott étel mind kitűnő volt, pukkadásig telt hassal vánszorogtunk el az autóig. Párom B terve egyébként főleg halételeket foglal magába, jómagam pedig a csirke és sertés vonulatot lovagolom meg, de ettünk itt már parádés salátát és tésztát is.  Egyébként itt fogyasztottam életem egyik legfinomabb eperkrémlevesét is (egy gombóc vaniliafagylalttal)! Egyetlen egyszer emlékszem fura mellékízre egy vargabéles vaniliasodója volt nagyon fura ízű, de lehet,hogy a szakács épp aznap kelt fel bal lábbal:) Az italvonulat szintén dicséretes, főképp a csapolt Edelweiss tud életmentő lenni meleg nyári délutánokon (a másik hordós  a Heineken). A borpaletta nem túl széles, de még ígyis bőven elég ahhoz, hogy mindenki találjon kedvére valót. A téli időszakban forraltbor is kapható, az első évben még egy kis forraltboros pavilont is felállított a tulajdonos az étterem előtt, de forraltbor kérdésben Gyulabácsival (Víg Gyula) és a borjurtával nehéz felvenni a versenyt. (Ez egyébként nem az Aredo "hibája", a Dunapresszó például szintén állított már jurtát a főtéren talán 2 éve, de tavaly már ők is maradtak az üzletben való árusításnál)

Az a bizonyos forraltboros házikó

A mosdó kultúrált és tiszta, az étterem egyik sarkában, elszeparálva bújik, a tisztaság egyébként jellemző az étterem belső részére, illetve a nyáron kitelepülő teraszrészre is. A ki és felszolgálás kellően gyors, ha az étel nem készülne el időben, eddig mindig udvariasan a türelmünket kérték. Szívemnek kedves gesztus, hogy az üzletvezető, amikor csak teheti, résztvesz az étterem mindennapjaiban és minimum érdeklődik felszolgálás után, hogy a vendég elégedett e ételével.  Idén tovább szélesítették a palettát, külön étlapon szerepelnek a pizzák, illetve vasárnaponként svédasztalos terülj-terülj asztalkáról (1990.- Ft / fő) választhat a betérő vendég. 

A váci Aredo nem az egyetlen Aredo.. az első 2005. október 22.-én nyitott meg Aszód határában. Annakidején a nyitás után nemsokkal meg is látogattuk egy családi program keretében és amennyire 5 év távlatából emlékszem, elégedetten távoztunk.
 


A régi weboldalukon még fellelhető néhány kép,  , kandalló, téglaberakásos falak és egy csinos kis belső udvar.. és a már említett korrekt konyha. Aki az M3-on menet Bag közelében megéhezik, érdemes megejtenie ezt az alig 2-3km-es kitérőt!

 

Ahogy beindult a jóidő és az esküvői szezon, pár bele is szaladtunk az étterem első idei esküvőjébe, ugyanis esküvők lebonyolítását is vállalják. Igaz nincs 50 asztal, óriási tánctér, de van, aki a családiasabb, bensőséges lagzira vágyik. Iyenkor a konyha is csak nekik dolgozik, hogy tartható legyen a menü minden fogása és azok frissessége. Hétköznaponként napi menüből lehet rendelni, talán még a házhozszállítás is megoldott, ennek még utánna kell kérdeznem.

Az Aredo szerintem egy nagyon jó "hely" (hogy ilyen furán fogalmazzak) a városban és sajnos méltatlanul nem ismert, vagy legalábbis nem eléggé ismert. Kóstolj meg itt egy laza salátát, a "Rostonsült Feta sajt friss zöldsalátával" isteni.. de ha csak 2 pohár rosé-t kortyolgatsz el a barátoddal egy délután, közvetlen panorámával Vác barokk főterére, már nem telt el haszontalanul a nap.

Aredo étterem
2600 Vác, Március 15. tér 22.
06 27 308 309

Nyitvatartás
Hétfő - Vasárnap: 10:00-24:00

http://www.aredo.hu/vac/

Értékelés 10/8

+ családias hangulat, gyors kiszolgálás, baráti árak
- előfordul, hogy alapanyag hiányában az adott étel nem rendelhető

Érdekesség - http://www.diningguide.hu/gasztro_ujsagiro_palyazat/etterem-informacio-3571?_voteadmin_site=41
 

 

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://vacigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr462087052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vályoglakó 2011.07.01. 12:06:53

Hát még nem jártam az étteremben, de megleptél azzal, hogy 8 pontot adsz egy olyan helynek, ahol cigifüstöt érezni, nincs valami, amit írnak az étlapon és késnek az étel felszolgálásával.

Ezek után milyen lehet a kaja?

kuf 2011.07.01. 12:21:42

Már nem is járhatsz, hiszen több, mint fél éve zárva. Az esetek döntő többségében kint ültünk le enni, itt nem volt zavaró a cigarettafüst. Amit ettünk,az mindig ízletes és finom volt, a felszolgálás/kiszolgálás kedves, a belső tér pedig hangulatos. Sajnos már csak volt..

Minden kommentnek örülük, de ha tényleg nem próbáltad ki annó, véleményt sem tudsz alkotni róla.

Vályoglakó 2011.07.01. 13:20:30

Nem vagyok ám én egy kötekedő kommentelő, (sőt kifejezetten a békességet kereső) és nem is a helyről szólt a véleményem, hanem a Te értékelésedről :-)

De ha már így összejöttünk, keresek ma estére egy hangulatos, ámde kíváló konyhával rendelkező, nem dohányzó éttermet Vácon, hogy a feleségemmel évfordulót ünnepelhessünk. Van ötleted?

kuf 2011.07.01. 16:20:00

Az értékelés szubjektív, a kommentekben lehet magasztalni, lehúzni, ezért van ez a rubrika :)

Nemtudom milyen jellegű konyhát szerettek és milyen árkategóriában, de már többektől hallottam, hogy a pár hete megnyilt Momo nagyon korrekt konyhát visz, sok a különlegesség (kardhal, strucchús) és az árak sincsenek elszállva. Igaz ma egy kicsit hideg van a külső teraszukhoz, de párommal mi mindenképp felkeressük őket hamarosan, aztán írok is róluk. Ha esetleg ide mentek, hálás lennék, ha pár mondatban leírnád majd az ott tapasztalt élményeket emailban :)
Az étterem weboldala:
www.momorestaurant.hu/
süti beállítások módosítása