HTML

Váci Gastro blog

Ételek, hangulatok, benyomások.. hideg-meleg, édes-savanyú, nekünk egyremegy :)

Friss kommentek

Vác - Március 15. tér

Forrás - http://www.vac.hu/index.php?page=webkamera

Facebook

Jazzy Groove hallgatás!

Egy kis easy listening a blog mellé, egészségedre! :P

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2011.06.11. 11:16 kuf

Megnyitott a Curia borudvara!

Bő 2 hete, hogy megnyílt a Curia borozó borudvara, boroskertje, kinek hogy tetszik! Végre tegnap úgy sikerült lejutni, hogy a pelenkázótáskába befért a fényképező is és tudtam készíteni pár használható képet. (már amikor Ábel nem rángatta a fotoapparátot! :)

Nagy kedvenc a Curia pince, de egy szép nyári délután az ember szívesebben ücsörög egy padon a szabadban, egy hangulatos lugas tövében, ahol hőségben is kellemes a klíma, üdít a fröccs és egy kis harapnivaló is akad! Nem? A szőlőlugas még egészen fiatal, de már kellemesen körbeszövi a padokat, asztalokat, ha kisebb csapattal érkezünk, választhatjuk a hangulatos hordó-asztalokat is, a jó bor kis helyen is elfér. Borból pedig nincs hiány, a pult mögötti borhűtő roskadozik a finomabbnál-finomabb palackoktól. Ha valaki nem különösebben boros, jószívvel hagyatkozzon Ágira vagy Gyulabácsira, csak nagyjából írja körül, hogy milyen ízeket kedvel!

 

Éhen itt sem fogunk maradni, a paraszttál még mindig parádés, mangalica sonka, tepertő, finom házikolbász, mellé csípős almapaprika, csemegeubi figyel be! Na és ugye megmaradt a sajttál és zsíroskenyér, rogyásig! 

Egyszerre kényelmesen 20-30 fő fér el, de volt itt már közel 40 fős esküvő utáni forgatag is :) A nyitvatartás is változott a nyári szezonra, hétfő továbbra is szünnap, bár ha nagyobb csapat érkezne, előzetes megbeszélés alapján nincs lehetetlen! Egyébként keddtől szombatig 14:00 és 24:00, vasárnap 14:00 és 20:00 között látogatható az objektum. Asztalt foglalni azért még nem kell, de egyre többen ismerkednek és kötnek barátságot a borudvarral.

Nemsoká programok is lesznek, meghívott borászokkal, illetve zenészek is feltünnek (Farkas Péter és Hella, Bijou, Barcócz Csaba), sőt táncosok (salsa) is fellépnek majd. Egyébként háttérzene már most is van, szigorúan nyugis, szolid magyar korongok szólnak a hangszórokból. (ha van a helyhez szerintetek illő cd-tek, Ágiék biztosan örülni fognak neki, vigyétek le!)

A gyerekeseknek Gyulabácsi hamarosan csinál egy homokozót a sarokban, de egyébként is annyi a lim-lom, hogy már most sem unatkoznak a csemeték!

A hátsó fal mellett a szemfülesek egy réges-régi gázolaj kutat találnak, ilyen volt annó a főtér sarkán (a Mihályi desszertszalon előtt). Hogy mit keres egy gázolajkút a Curia udvarán? Az udvar egy időben Volán-Tefu telep volt, és bizony itt tankolták a teherautókat. A bejárat a piac felől a mai Káptalan utcáról nyílt az udvarra, akkoriban még nem volt körbeépítve. A piros gázolajkút melletti kertizuhanyra hajazó vastömeg pedig egy egyszerű villanykörte tartóoszlopa volt, ami a kutat világította meg. Gyulabácsi viccesen mesélte tegnap, hogy a korabeli "acél országa" beleadott anyait-apait ebbe a minikandelláberbe, közel 25kg lehet a miskulancia :)

Sőt, van egy apró kis aranyhalas-vizirózsás tavacska, ami tuti siker az apróságok körében! :) A kerthelység alatt szinte biztosan további pincerendszer húzódhat Gyulabácsi szerint is, ugyanis a mostani özönvízszerű esőzések után is azonnal elfolyik az esővíz.. A Curia padlása (korábban színházterem és mozi) is további érdekességeket rejt, amik a "feltárás" után bizonyosan megtekinthetőek lesznek.

Kertre fel!! Lent találkozunk! Bejárat a főtér felől a Curia épület kapuján (Csokizó mellett), majd a folyosón hátra a kertbe.

 

Szólj hozzá!

Címkék: programajánló bor borvacsora relax forraltbor borozó curia


A bejegyzés trackback címe:

https://vacigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr502974889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása