HTML

Váci Gastro blog

Ételek, hangulatok, benyomások.. hideg-meleg, édes-savanyú, nekünk egyremegy :)

Friss kommentek

Vác - Március 15. tér

Forrás - http://www.vac.hu/index.php?page=webkamera

Facebook

Jazzy Groove hallgatás!

Egy kis easy listening a blog mellé, egészségedre! :P

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2010.12.05. 11:01 kuf

Világsztár a Bár-kában! - Little G Weevil (december 14.)

Kedves városunk még nyáron sem kápráztat el minket nívós rendezvényekkel, programokkal, a télről meg ne is beszéljünk.. de hálisten néhány váci vendéglátónak néha felcsillan a mézeskalács végén a zseblámpaizzó! Ez a Bárkás zsivány, Petya beszervezte dec 14.-re a hazánkban talán még nem annyira ismert, de az államokban már világhírű Little G Weevil (Szűcs Gábor) blues zenészt és zenekarát! Sosem rajongtam a blues zenéért, de amit ez a 33 éves srác nyom, az valami döbbenet, hidegrázás! (utóbbi jelenleg most van rendesen, már a Bárkában.. Peti, SOS meg kéne oldani a fűtést, mert árnyaltan fogalmazva nincs bent az a tarhonya rohasztó meleg :P)Érdemes végigfutni Little G weboldalát és turné helyszíneit, látszik, hogy épp befért egy csipet  belföldi túra a nagyvizen túli koncertek között.  Belépő lesz, 1000ft környékén és mivel korlátozott a négyzetméter, érdemes előre jelezni a szándékot! A hidegre való tekintettel december elejétől felkerült az itallapra a forraltbor, pénteken megkóstoltuk Kornél komámmal, hááát, tény, hogy meleg, de az ízvilágon van még mit reszelni! :)

A zenekar a konyhában kap majd helyet, a képen a háttérben látható, még egy nyárvégi állapotban. Azóta bekerült még jónéhány korhű emlék, úton van a békebeli linóleum, viszont a sparhelt már ott dekkol a sarokban! Jajj, hogy el ne felejtsem, ez a dunaparti kiskocsma felkerült a facebookra is, néha parádés képeket csíphettek el a hírfolyamban.. :) Illetve durván 3 hete ismét megy a Wifi Hotspot, nyár óta baszogattam Petyát, h megcsinálhassam neki, hiába, az elkötelezettség!

 

 

Little G. Weevil

Little G. Weevil – gitárok, ének
Nagy Szabolcs – zongora, orgona
Szabó Tamás – szájharmonika
Benkő Zsolt – gitár
Kepes Róbert – basszusgitár
Mezőfi István – dob

Little G. Weevil (Szűcs Gábor) 1977-ben született Budapesten. Tizenhét eves korában John Lee Hooker hatására kezdett el bluest játszani. Pár évvel később a Spo-Dee-O-Dee zenekar tagjaként, majd saját formációja, a Pure Blues élén került be a hazai zenei köztudatba. Négy lemezt, több száz hazai és külföldi koncertet követően Gábor 2004-ben az Egyesült Államok déli részébe költözött, hogy  elmondása szerint  végre blues zenész legyen. „Ahogy egyre jobban beleástam magam ebbe a kultúrába, tudtam , hogy valami hiányzik a zenémből. Igazam lett.” 2005-ben Little G. első európai zenészként egy éves szerződést kapott a legendás memphisi Beale Streeten, turnézott Alabama, Mississippi, Arkansas államokban, fellépett a világ egyik legnevesebb bluesfesztiválján, a King Biscuit Fesztiválon Big Jack Johnson és Lonnie Shields társaságában. Első szólófelvételeit szintén Memphisben, helyi zenészekkel készítette. Ez év áprilisában Little G. az Egyesült Államok-beli King Mojo Records-szal kötött szerződést és két szerzeménye már hallható az amerikai blues-rádiókban. Elsõ, teljes egészében saját számokból álló szólólemeze várhatóan az év végén jelenik meg a fenti kiadó gondozásában. Little G. jelenleg Londonban (Anglia) él és folyamatosan turnézik szerte Európában.

 

Honlap: www.littlegweevil.com

 

Szólj hozzá!

Címkék: programajánló relax bárka forraltbor


A bejegyzés trackback címe:

https://vacigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr1002494111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása