HTML

Váci Gastro blog

Ételek, hangulatok, benyomások.. hideg-meleg, édes-savanyú, nekünk egyremegy :)

Friss kommentek

Vác - Március 15. tér

Forrás - http://www.vac.hu/index.php?page=webkamera

Facebook

Jazzy Groove hallgatás!

Egy kis easy listening a blog mellé, egészségedre! :P

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2011.01.06. 09:36 kuf

Galéria és beszámoló - III. Forraltborfőző verseny

Ennél szebb bevezetővel nem is kezdhetném a cikket, amelyet szó szerint idéznék :

 "Az érdeklődők borkóstolásából befolyt mintegy 167.485.- forintot a verseny szervezői és a résztvevő csapatok jótékonysági célra, a Jobb Sors Alapítványnak ajánlották fel. " - forrás estv.hu

Jó ötlet volt ez a jelképes 100Ft-os kóstolási díj, ugyanígy a kürtőskalácsos kunyhó és a kenyérlángos. Nem hittem volna, hogy ennyi pénz összejön, ha másra nem, a téli rezsi enyhítésére biztosan elég lesz a lurkóknak!

A tavalyi verseny után tökéletesen átbeszéltük, elterveztük a csapatunkkal (Tisztán és Izolda), hogy mit rontottunk el, mit kéne másképp, miből kéne több.. persze borból. Idén, ahogy kalkulálgattam, minimum 4-500 liter borral készültek a csapatok, ez a mennyiség évről-évre a duplájára nő! A tervek szépen körvonalazódtak, idén Vígné Áginak hála sikerült még a verseny előtt jóval belekóstolni 1 picit a szervezésbe, de aztán, legalábbis a csapatunk részéről a történelem megismételte önmagát! :) Az utolsó előtti nap mentünk el beszerezni a hozzávalókat, 2/a, orbitális köd és hó, ablakmosó kiürül, fele cucc beszerzése sikertelen. A verseny szervezésében rám osztott feladat abból állt, hogy készítsük el az adománygyűjtő perselyeket és a szavazó dobozt, a gond csak ott volt,h a befőttesüvegnek (mint számomra kiderült) szezonja van és az nem december :) .. Azért megoldottuk a feladatot, hála feleségemnek, aki sajnos a versenyre nem tudott kijönni velünk, mert 30. hajnalán legyűrte egy vírusos nyavaja, ami a 4 hónapos kis tökivel külön öröm volt. Igy rögtön buktuk az egyik fő ízesítőnket (Edinának köszi a segítséget!), szóval az első főzet a rakjunk bele mindent project alapján zajlott, de az eredmény nem lett rossz. Peti barátom cukorszirupot készített,amit beízesített fűszerekkel, aztán ezt forraltuk össze borral. Gabesz, Kornél és Márk a logisztikában segédkezett, én meg rohangáltam, mint Patkány, az összekötő.

Az itt említett Patkány gyerekkorom egyik kedvenc képregényében ,  a Bucó, Szetti,Tacsi-ban szerepelt (wiki itt, facebook csoport itt), az új számot minden hónapban vártam, mint a messiást!



Azt is be kell látni, hogy a verseny szervezése elérte a határát, úgyértem, ennyi emberrel ilyen családias (kis létszámú) szervezőcsapattal ezt jobban megoldani nem lehet és talán nem is kell.  Ami számomra érthetetlen volt, az a városi médiák nulla reklámja a rendezvényről. (Utólag persze mindenki lelkesen megemlékezik, mint városi rendezvény..) Aki  írt is róla, a rendezvény előtt 2 nappal tette, akkor meg már minek? Sokan így nem is tudtak a kóstoltatás díjáról, a csapatoknak kellett magyarázkodni, hogy nem saját zsebre, hanem jótékony célra megy, ráadásul helyben. Idén is jóval a hivatalos 1 órás nyitás előtt már a csapatok fele a főtéren volt, a főzőhelyek egyre nagyobbak és színesebbek, ötletesebbek voltak és idén már a Dunapresszó irányába is nyitott jónéhány sátor.  A többség fatüzeléssel dolgozott, sokan közületi mennyiségű borral készültek, volt olyan csapat, aki közel 100 litert forralt meg a délután folyamán!  Ami kiderült, nincs az a bormennyiség, ami ne fogyna el, függetlenül attól, hogy van kóstolási díj, vagy nincs! :) Azthiszem tavaly is 18 csapat indult, idén is és örömmel mondhatom el, hogy minden üst, bogrács, fazék közelében sokkal fontosabb volt a jókedv, az adni akarás, mint a verseny. Ez a néhány óra olyan gyorsan eltelt, hogy esély sem volt meglátogatni minden csapatot, hálisten barátaink hoztak kóstolókat. A tőlünk kettővel a strand felé lévő csapatnak valami iszonyat finom forralt nedűje volt, gyümölcsös, édes, ennyi megmaradt bennem, de sajnos elmaradt a közös fotó az összes csapatokkal, illetve 1-1 kép a csapatokról. Szinte minden vendégváró asztalán volt némi harapnivaló, zsíroskenyér, sütemény, beigli és előkerültek a házi lepárlású desztillációk is!A zenét és a konferálást a megszokott csapat hozta össze (Fábián Niki kommentátor és Steidl Tomi lemezlovas), meglepetésként 6 óra körül pedig egy tűztáncos lány próbálta mégjobban feltüzelni a hangulatot. A zsűri elnökének idén Ági megnyerte Dr. Bednarik Anasztáziát, rajta kívül még olyan váci "celebek" kóstoltak, mint dr. Néveri, Ambrus Tibor és Fónagy István.

A díjazottak:

 

1. - Hasas Hordó Hengergetők
2. - Borvirágok (tavalyi első helyezett)
3. - Katlan

 

Különdíjban részesült a K.O. csapat, közönségdíjas lett a Delérium Tré Man's.

Mi és a többi résztvevő, de helyezést nem elért csapat egy csinos kis emléklappal és egy kellemes délután élményével lett gazdagabb! A verseny után sajnos csapatunknak indulnia kellett, így éppen csak bele tudott szagolni a végére kialakult, meglehetősen borgőzös hangulatba! Tetszett nekünk ez az illat, nem kérdés, hogy jövőre is ottleszünk.. keressétek a kék napernyőt!! (és a tökös Kupídókat! :)

Végül aki nélkül ez az egész nem jöhetett volna létre.. a cikk szerzője és édesanyám:)


Képek forrása: vaconline.hu, estv.hu, dunakanyartv.hu, dunakanyarregio.hu, facebook.hu

Írások a rendezvényről:

 

Szólj hozzá!

Címkék: programajánló bor hirek forraltbor


A bejegyzés trackback címe:

https://vacigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr652564338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása