HTML

Váci Gastro blog

Ételek, hangulatok, benyomások.. hideg-meleg, édes-savanyú, nekünk egyremegy :)

Friss kommentek

Vác - Március 15. tér

Forrás - http://www.vac.hu/index.php?page=webkamera

Facebook

Jazzy Groove hallgatás!

Egy kis easy listening a blog mellé, egészségedre! :P

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2010.08.20. 07:33 kuf

VI. Lecsófőző verseny Vácott - 2010. szeptember 4. (szombat)

Külön öröm, ha rendezvényről írhatok, főleg, hogy a téma egyik kedvenc ételemről fog szólni, a lecsóról. Sokan, sokféleképp díszítik, tegnap hallottam életemben előszőr pl barackos (igen, a gyümölcs) lecsóról, de az igazi lecsó nem csak maga az étel.

Bennevan az a délután, amig előkészül az ember a tűzzel, szépen sorban telepakolja a bográcsot a hozzávalókkal. Kóstolgatja, ízesíti, közben lecsúszik egy jó fröccs, egy hideg sör. A végeredmény pedig egy igazán színes és ízletes és legfőképp magyaros étel, aminek frisskenyérrel nincs párja. 

Elég érdekes egyébként, hogy a "város" is összeállított egy Szent István napi ünnepségsorozatot, de ebben meg sem említik a lecsófőző versenyt.

Ennyire ciki lenne? Vagy mivan??

Az idei lecsófőző verseny a hatodik lesz a sorban, a szervezők és támogatók sora népes, főleg a főtér környéki vendéglátóhelyek állnak a rendezvény mögött. (Dunapresszó, Curia, Barlang..) A nevezési díj 1000 magyar forint, ami mondhatni jelképes összeg egy ilyen csapatépítő és egyben családi programért cserébe. Ahogy most kinéz, talán az időjárás is kegyes lesz, ha időnk engedi, feleségemmel mi is lelátogatunk a rendezvényre. Ja igen, hogy hol is lesz, hát a főtéren! Régebben a dunaparton tartották az un. "rutinpálya" területén és bár parkolni itt egyszerűbb lehetett, de a helyszín igencsak kiesett a belváros szívéből. Egy edül egy renegát (FelbertPeti - Bár-ka) keveri majd a bográcsot a dunaparton, a Börtön felé megtaláljátok :) 

Az étel önmagában talán kevés lenne a "tömegvonzáshoz" , természetesen lesznek programok (Kung fu bemutató, Csárdás együttes, Jeszenszky balett) és zene (Váci szimfónikus zenekar) is, tehát unatkozni senki nem fog. Na és természetesen ha valaki még sincs oda a lecsóért, a közeli éttermekben degeszre tömheti a hasát!

(Az augusztus elejére igért nyitás elmaradt a főtéri Olasz étterem részéről, kiváncsi leszek, hogyan lovagolják meg a szezon végét).

Jelentkezni lehet: Duna-Presszó /Vác Március 15 tér 13., Tel: 27/310-569/
Információ: Tel: 20/289-3746, 30/283-8636 vagy E-mailen: vdrtegyesulet@gmail.com, lonapost@gmail.com

(képek forrása: vaconline.hu, vac.hu)

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vacigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr162234501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása