HTML

Váci Gastro blog

Ételek, hangulatok, benyomások.. hideg-meleg, édes-savanyú, nekünk egyremegy :)

Friss kommentek

Vác - Március 15. tér

Forrás - http://www.vac.hu/index.php?page=webkamera

Facebook

Jazzy Groove hallgatás!

Egy kis easy listening a blog mellé, egészségedre! :P

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2012.01.21. 16:23 kuf

A nagy forraltbor teszt - 3. rész (záró)

(frissítve 2012.01.23.)

A szezonnak lassan vége, de ha már időt és a kóstolás iszonyat kemény munkáját nem kímélve bejártam még pár helyet, le is körmölném nektek záró gondolataimat. Nagyon jó hír, hogy összességében jó forraltakat kapni a városban, jó áron. Az édes íz  dominál, a forraltbor-főzőn is ez volt a tapasztalat. Döntően, 80%-ban vörösborral dolgoznak, abból is többnyire valamilyen nívósabb alapanyagból. A tesztekben óriási segítségem volt fiam, amíg jómagam boroztam, Ábel a hely egyéb harapnivaló ínyencségeit kóstolta meg! Meg lehet nyugodni, forraltborról ezen a télen többet nem írok :D

Főtéri cukrászda

Somlóit, fagyit már ettünk itt többször, hangulatos kis cukrászda, de majd pont ők értenek a forraltborhoz..? Hát emberek, igen :) Január legelején kóstoltam először, a felszolgáló kishölggyel nagyon jót beszélgettem, elmondta, hogy épp aznap próbáltak ki egy új, aszalt szilvás receptet, ebből kértem természetesen. Kicsit csodálkoztam, amikor azt hallottam tőle, hogy nagyon ment és megy náluk a forraltbor idén, de el kell ismernem, ár/érték/minőségben csillagos ötös! Szóval ár.. emlékezetből írom, de meglehetősen olcsó, talán 120ft a deci, majd pontosítok. Az aszaltszilvás mellé jár a bögrébe 1-2 szem gyümölcs is, azóta többször kóstoltuk és tartják a minőséget. Sétálópohárba is kérhető az ital, egy időben ajándék pogácsa is járt hozzá. Ajánlott a dolog, főleg, hogy kifele futunk a szezonból!  

Margaréta kávéház

A Margaréta :) Nemhiszem, hogy van, aki ne ismerné vagy nem hallott volna róla a városban. Kávéház is, galéria is, egy váci olvasztótégely, hasonlóan a dunaparti Eszterházy Kávézóhoz. Meg akartam kóstolni a forraltjukat, már csak azért is, hogy ne mondjátok, hogy csak a főtér közvetlen környékén kóstolok. Bár igazatok van..ez is kb 500 méteren belül van :) Mivel ide is burkolt mini-informátorommal mentem, a felszolgáló hölgyek kedvesen jelezték, hogy hátra menjünk a mosdó környékére. Az a nemdohányzó rész. :) A lényeg, mi a bor miatt jöttünk, ki is kértem 2 egységgel. Teljesen egyéni ízvilág, fehérborból, sok alkohollal. A csésze alján fahéjlepel, az italt tűzforrón tálalták. Remélem nem bántom meg a Margarétát, de számomra nem a forraltbor lesz az erősségük. Talán túl meleg volt (tűzforró), talán az alkohol nem főtt ki belőle eléggé. Ha időm engedi, teszek még 1 próbát idén. Ja igen, ár. Sikerült használhatatlan képet csinálnom a bejáratról, talán 160? Talán..

 

 

Palacsintázó pavilon (főtér)

Az úgy volt, hogy volt egy fasza pendrive-om, kifejezetten erre a blogra.. és nem szeretnék mindent a gyerekre fogni, de az a gyanum, hogy ő tüntette el.. Ez csak azért fontos momentum, mert az összes kép is rajtavolt, ami megmaradt, csak mintegy lenyomata a teljes mennyiségnek.. Így maradt a Palacsintázóról 3 decemberi kép és az emlékek. Árat ne is kérdezzetek, márciusig úgyis megtaláljátok őket lent, a maradék 5-6 pavilonban. A boruk _nagyon_ korrekt, többször ittunk már itt fehéret, korrekt a hőfok, az édesség-érzet, az ízesítés is. Igen, tudom, ez így kevés egy teszthez, ezért mondjuk holnap ismét mintát veszek csak erről a helyről és csak nektek. Nem olcsó, de nagyon finom a nutellás óriáspalacsintájuk és a sültgesztenye is megállja a helyét. Rettentő jól használják ki a piaci rést a téren, nem mondom, hogy aranybánya lehet, de nem ok nélkül vannak még nyitva. Ahogy igértem, újból bekóstoltam, ezúttal egy fehéret. A szendehelyi Szendi pincészet boraival dolgoznak, a fehéret pl. a Szendi cuveéből főzik, az árak pedig pontosan 150ft/dl.

Barlang étverem

Az utolsó állomás a Barlang volt, nem vicc, konkrétan 2 éve fejemben van róluk a cikk és idén nem is fog elmaradni. Hálisten Huri volt lent, jó 30 percet beszélgettünk, közben frissen elkészítették a forraltbort, vörösből. Asszonyom és barátnője már kóstoltak itt idén, szerintük finom volt, de túl édes, geil. Nekem ízlett, volt benne 2 darabka édes narancs, nagyon feldobta az összképet és a bor ízét is. Itt decemberben volt iszonyat keletje a forralt nedünek, főleg a sétálópoharas megoldásnak, most januárban szinte teljesen befagyott a dolog. (jó lenne egy olyan február, mint tavaly, amikor konkrétan már nyitott a teraszuk, annyira frankó idő volt.. hiányzik a csapolt Garden :) Ezen a tesztnapon már igencsak "fáradt" voltam, mire a pincébe értem, 150ft körüli árra emlékszem, de benne van minden forint. A Barlang egy kurriózum a városban, ha csak 1 pohárra is, de érdemes lebattyogni a pult mellé, vagy egy asztalhoz. Szóval izlett! Itt is pontosítok, 120ft decije!!

(nyugalom, még nincs itt a tavasz, tavalyi kép!)

Ez viszont idei :))

 

Eddig tartott Forraltboros cikksorozatom, jövőre igérem kicsit összeszedettebb és pontosabb leszek. Továbbra is szívesen várok képeket, benyomásokat, ötleteket, nem kell betojni, a forrásokat diszkéren kezelem :)

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://vacigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr433629602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kuf 2012.01.25. 08:56:10

koszonom, megnezem :)
süti beállítások módosítása