HTML

Váci Gastro blog

Ételek, hangulatok, benyomások.. hideg-meleg, édes-savanyú, nekünk egyremegy :)

Friss kommentek

Vác - Március 15. tér

Forrás - http://www.vac.hu/index.php?page=webkamera

Facebook

Jazzy Groove hallgatás!

Egy kis easy listening a blog mellé, egészségedre! :P

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2011.12.29. 15:03 kuf

A nagy forraltbor teszt - 2. rész

Holnap forraltbor főző verseny a főtéren, kezdeném ezzel, még 1-2 hely akad és meg is telt a tér! Elkészültek az emléklapok, tegnap vettem át őket a nyomdában, korrektek lettek, majd meglátjátok :) Megvan a zsűri, a díjak, már csak rátok várunk, mint látogatók és mint csapatok, szóval toljuk meg azt a holnapot! (csendben jelzem, a tavalyi és idei csodaszép serlegek a Vendéglátók Váci Egyesületének önzetlen supportja a rendezvény irányába!) Idén csoda történt, ugyanis Vác hivatalos weboldala, a vac.hu hírt adott a versenyről, gyorsan hullámozzon is egy köznépit a blogot olvasó csapat!! Megvolt? Köszönöm! :D 2 év után, sajnos nem indulok csapattal, nem jött össze a kritikus tömeg, de így több időm lesz kóstolgatni, recepteket, ötleteket lesni! 31.-én pedig lesz 1 kis évzáró móka, szintén A téren, reméljük nem fog esni.. (Ha mégis, Király L. Norbi füle alatt biztosan elférünk hárman-négyen!)  A kis intermezzó után folytassuk a forraltbor teszt cikksorozatot (első rész itt), ezúttal 3 bort kóstoltunk meg. (pontosabban többet, csak a pendriveom nem lelem a többi képpel, de ez 9 hónap nemalvás után nem csoda, hanem velejárója az életnek.)

Barocco

"Kicsit" több rejlik a helyben, mint egy forraltbor, de most maradjunk témánk tárgyánál. A nyitás utáni első látogatásról írtam nemrég, akkor épp 1-1 bögre forraltbort tudtunk elfogyasztani, miközben Ábel szétszedte a személyzetet. Azon ritka helyek egyike, ahol ott helyben készítik el a bort, nem csak melegen tartják a korábban lefőzött italt. Vörös kérhető, 150ft/deciért, na de milyen vörös! Párommal (aki többször kóstolta azóta) azon a véleményen vagyunk, hogy a városban benne van az első 3-ban. Pontosan eltalált, minimál édesség, hőmérséklet, fűszerezés..! Szégyen, de nem kérdeztem meg, milyen vörösből készül, ha megtudom, korrigálok! Kérjetek hozzá egy padlizsánkrémet (ami szintén ottvan a szeren!) és kortyoljátok el a vörös félhomályban. Mindenképp kóstolásra ajánlott!

(..szemfülesek a képen hátterében plusszpontért felfedezhetnek 1db tulajdonost, kezében 1db Pöszmétével)

Fortuna büfé faház (Langalló, kenyérlángosos karácsonyi pavilon)

Az nem kérdés, hogy egy jófajta szalonnás, hagymás, tejfeles kenyérlángoson hetekig meg lehetne élni, mert van benne kraft, ezért be kellett tesztelnünk ezt a helyet is. A kemencében sült langallóhoz éppen jól csúszott egy fehér, azthiszem cserszegiből készült forralt! Elég kemény a verseny barátaim, ugyanis dobogós ez az anyag is!! Édeskés, ízletes, egymás után csúszott le 2x2deci és még fog is, ha legközelebb megint arra járok :D 150ft egy deci, tehát ár tekintetében alsó/középmezőnyben járunk. Január kettőig állnak a pavilonok, utánna már csak bottal üthetjük a forraltbor illatának nyomát..! Van itt még egyébként lángos, töltöttlángos, krampampuli és egy csipetnyi bécsi íz is, puncs tekintetében. Látogassuk meg ezt a kis turai kompániát, ingyenes termékminta nincs, de ha már a parkolásért január 2-ig úgysem kell fizetned, ide dobáld az apród!

Szimplavé

Vörös vonulattal kezdték a szezont, a szokásos forraltboros elektromos "szamovárban" hevült a nedű. Többször is ittam ebből a vörösből, de jelenleg már csak fehéret főznek, ugyanis vörösben a beszállítójuk nem tudta tartani az állandó minőséget.. változóból meg ugye nehéz jót főzni. Őszinte leszek, nekem a vörös sokkal jobban ízlett, a fehérből most valahogy kimaradt valami, talán az élet. Egy próba nem próba, bele fogok még kóstolni, de a legutóbbi főzet nekem nem kimondottan ízlett. :( Kóstold már meg Te is, aztán írd le ide a kommentboxba, mit tapasztaltál.. Tévedtem? Fejet fogok hajtani!  Egyébként, ha minden igaz, Bencéék is indulnak a forraltborfőzőn.. viszem is a bögrém! :)

A sorozat hamarosan folytatódik a harmadik résszel...

 

Szólj hozzá!

Címkék: programajánló szimpla romkocsma hirek főtér forraltbor szimplave


A bejegyzés trackback címe:

https://vacigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr723504391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása