HTML

Váci Gastro blog

Ételek, hangulatok, benyomások.. hideg-meleg, édes-savanyú, nekünk egyremegy :)

Friss kommentek

Vác - Március 15. tér

Forrás - http://www.vac.hu/index.php?page=webkamera

Facebook

Jazzy Groove hallgatás!

Egy kis easy listening a blog mellé, egészségedre! :P

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2011.12.16. 07:37 kuf

IV. Forraltbor főző verseny - 2011.december 30.

Idén ugyan a zsebek üresebbek, mint tavaly, mégis, talán a főtéri karácsonyi vásárnak hála, mintha több ember mozdulna ki délutánonként, esténként. Egy december 30.-i nagyszerű programra szeretnélek meginvitálni Titeket, ahol a titkos receptek, a fatüzelésű sparheltok, a fahéj, a narancs és a jóhangulat a vendégek, na és a bor :) 4. éve gyűlik össze Vác apraja-nagyja, dacolva a hóval, jeges széllel, faggyal, hogy megmérettesse magát az évente szaporodó induló csapatok között! Tavalyelőtt, de főleg tavaly rendesen befagyott mindenki segge, erős mínuszok voltak, csak megfelelő kenőanyaggal (sárgabarack, szilva, körte :D) lehetett elviselni a hosszúra nyúlt  délutánt! A 2010-es évben nagyjából kialakult a maximálisan kezelhető csapatszám, ez úgy húszra tehető. Idén figyelembe kell venni azt is, hogy nagyjából harmad, negyed akkora helyen kell elférnie mindenkinek, mivel a karácsonyi vásár faházainak területe ugye kiesik. Idén is az elektromosság mellőzésével, gáz és fatüzeléssel dolgoznak a "szakácsok", csapatok nevezései lassan-lassan beindultak, de a roham valószínű ismét az utolsó hetekre marad. Hosszútávú terv, hogy a környékbeli településeket is meghívjuk a versenyre, idén már van például egy berkenyei csapat is! Pletykák szerint a monstre standdal és csapattal érkező Lavinások idén nem indulnak, ami jelentős literszámú forraltbor és hangulat kiesését jelenti majd, de valahogyan pótoljuk a napsütést :)

A nevezési díj 3000ft csapatonként, a kóstolásért pedig 100ft kerül majd a tavalyi kis üvegperselyekbe, amely a váci SEM Mozgássérültek alapítvány mindennapjait hivatott majd kicsit feljavítani, segíteni. Egy ilyen rendezvény nem maradhat élőzene nélkül, ha minden igaz, idén is a Partycsókák zenél, a zsűri tagnévsora is szépen alakul. Reményeink szerint a zsűrielnök 2011.-ben is egy illusztris, váci kötődésű polgár lesz, de ez legyen még titok! :)

A verseny délután 15:00kor kezdődik, a résztvevőket megkérnénk, hogy folyamatosan tájékozódjanak a Curiában az esetleges friss infókról, változásokról, például, hogy pontosan mely területeket lehet majd birtokba venni a téren. Autóval tényleg csak a lecuccolás idejére hajtsatok be!

A kóstolók, vendégek figyelmét felhívnám arra, hogy tartsuk tiszteletben a 100ft-os kóstolási díjat, nem a csapatok zsebét fogja kitömni ez az 1 érme, hanem valóban jó célra megy, másrészt egy komolyabb élet is ad a versenynek. Azt se felejtsétek el, hogy habár 3-tól kezdődik a verseny, de az első 2 óra a költözéssel, táborhely felállítással zajik, forraltbor csak késő délutánra várható. Az első 3 helyezett egy-egy kupát vihet haza, lesz egy különdíj is és természetesen minden csapatnak jár egy díszes oklevél a részvételért!

Figyeljünk egymásra, a csapatokra, a rendre.. Tavaly gyönyörű volt, hogy a hamut és maradék szenet többen kiöntötték a fűre, a viacolorra a maradék forraltborral egyetemben, igazán hangulatos volt január közepéig ez a neobarokk dekor a plázson!

A jóhangulat garantált, a hideg ellen ott a forraltbor, remélhetően harapnivaló is akad majd, szóval várunk szeretettel, szilveszter előtt 1 nappal a főtéren! :)

Korábbi videók:

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: programajánló bor főtér forraltbor gyerekprogram curia


A bejegyzés trackback címe:

https://vacigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr993467815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása