HTML

Váci Gastro blog

Ételek, hangulatok, benyomások.. hideg-meleg, édes-savanyú, nekünk egyremegy :)

Friss kommentek

Vác - Március 15. tér

Forrás - http://www.vac.hu/index.php?page=webkamera

Facebook

Jazzy Groove hallgatás!

Egy kis easy listening a blog mellé, egészségedre! :P

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2012.01.16. 13:22 kuf

Jurtazáró 2012.01.14. - Gondolatok, képek, videók

Ha a héten átsétálsz a főtéren és úgy érzed, hogy valami hiányzik róla, nem veled van a baj. Szombaton egy fergeteges záróbulival bezárt a Curia borház évek óta hagyományosan felállított forraltboros-jurtája, hogy nagyjából 10 hónap után újra megnyithasson nekünk :) Egy biztos, számtalan felejthetetlen estét tudhat maga után idén is a sparhelttal és jóhangulattal melegített kis kunyhó, több száz liter vörös és fehérbor forralódott át benne idén is. (nem is beszélve az átmelegített lelkekről!) Mi évek óta, így idén is nagyon gyakori vendégek voltunk itt, Ábel rendesen hisztit rendezett, ha sétaidőben nem mentünk be akár csak negyedórára! Szóval a záróbuli.. hát parádésan sikerült. Az utolsó pillanatban alakult úgy, hogy le tudtunk menni, kicsivel 7 után már meg sem lehetett moccanni bennt, közel 50-en toporogtak, fészkelődtek a jurtában és a zenekar még meg sem érkezett! Apropó, zenekar. Bevallom férfiasan, nyáron ugyan már játszottak többször a Curia kerthelységében, de nem ismertem őket. Az is igaz, hogy a teljes zenekar Rockfolk Blues Band névre hallgat, ,most szombaton pedig egy kisebb, 4 tagú formációval érkeztek, Mészáros Sára és a Feketekék együttes néven. Mi lenéztünk a "pinyóba", abban bízva, hogy 8ra talán kicsit kiürül a sátor, elszopogattunk egy pohár 2007-es Fekete Cabernet Savignon válogatást, aztán felbaktattunk szerencsétpróbálni. Hát hely nem lett több, de Liának hála felszabadított nekünk 2 tuskót és közvetlen a sparhelt mellett, közvetlen a "szinpad" előtt :) Kicsivel 8 után belecsapott a lecsóba a zenekar is, Sára hangja pillanatok alatt belopta magát a közönség szívébe. A hangulat a fogyaszott poharakkal egyenes arányban csak nőtt és nőtt, a Feketekék pedig olyan korongokat kezdett játszani, hogy csak kamilláztunk.. 4 non Blondes, AC/DC - Highway to hell, Little Eva - Locomotion, Jimmy Hendrix - Crosstown traffic és régi magyar dalok szépen megfértek egymás mellett.. a videók talán visszaadnak valamit a hangulatból, őrület volt

Az emberek folyamatosan érkeztek, akik bent nem fértek el, a jurta előtt hallgatták a zenekart, illetve töltöttek után folyamatosan. Pontosan lehetetlenség megmondani, de több száz ember fordult meg ezen az este azon a néhány négyzetméterem :) Este 10 körül néhány percre felfüggesztettük a fogyókuránkat és benyomtunk a forraltborok után egy-egy zsírosdeszkát.

A zenekar előtt le a kalappal, csak 1-2 percre, egy korty kávéra, borra, egy falat kenyérre álltak le a jammeléssel. Hihetetlen gyorsan szaladtak a percek, már majdnem 11 óra volt, amikoris a közönség szomorúságára, de el kellett engednünk Sárit és a Feketekéket, nemkülönben a megfáradt Curiás lányokat. Többen táncra is perdültek ezen a pár négyzetméteren és az eleinte bátortalan taps is egyre lelkesebb lett az idő előrehaladtával :D A zenekart néhány szám erejéig még sikerült visszatapsolni, kiköveteltük a Most múlik pontosan-t, a zárószám pedig a szerintem mindenki által ismert Halleluja volt.. Egy olyan halleluja, aminek refrénjét együtt énekelte a zenekar és a bent ülő vendégsereg, igazán felemelő érzés volt! Sajnos pont erről már nincs videóm, mert elfogytak a bitek a fényképezőn, de emléknek csodálatos lesz!

A számot (Halleluja) nem hiszem, hogy van, aki nem ismerné, de tudjátok, hogy pont egyidős velem? 32 éve énekelték először, az 1979-es Euroviziós dalfesztiválon, Izraelben, Jeruzsálem városában, ráadásul héber nyelven! További érdekesség, hogy ez volt első Euroviziós dalfesztivál, amit Európán kívül rendeztek. Az előadó Gali Atari és Milk and Honey nevű formáció volt, három férfi és egy nő,  érdemes meghallgatni, akkor hogy hangzott :) Maga a dal egy ballada, amelyben Istent és az általa teremtett világot dicsőítik. Igazán sikeressé talán a Shrek c. film betétdala után vált, a magyar változatban Kulka János énekelt. A dal bennevan a 10 legtöbbet feldolgozott dal listájában, a legfrissebb és sikereit kimondottan ennek köszönhető hölgy pedig Alexandra Burke2008-as X-faktor győztese.

 

Én ittam még egy fehéret, kilépőnek, aztán szép lassan kiürült a Jurta és a főtér. Jó volt, hiányozni fog, de néhány hónap múlva meg ismét megnyit a kerthelység, szóval nem csüggedünk! Gyulabácsi, Ági, Curiás csajok! Mi ottleszünk az idei nyitáskor! 

 További képek itt tekinthetőek meg albumba rendezve!

 A maradék videók pedig alább:

 


 

Szólj hozzá!

Címkék: programajánló buli forraltbor curia


A bejegyzés trackback címe:

https://vacigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr553555073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása