HTML

Váci Gastro blog

Ételek, hangulatok, benyomások.. hideg-meleg, édes-savanyú, nekünk egyremegy :)

Friss kommentek

Vác - Március 15. tér

Forrás - http://www.vac.hu/index.php?page=webkamera

Facebook

Jazzy Groove hallgatás!

Egy kis easy listening a blog mellé, egészségedre! :P

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2010.07.15. 18:34 kuf

Váci Világi Vigalom - Barokk menüvel és desszerttel

2003 óta van Vácnak vigalma, egy 4 napos ünnepi forgatag ,(ami idén financiális okokból sajnos csak 3 napos lett) ahol az idelátogatókat számtalan program foglalja majd le és természetesen pocak sem maradhat üresen! Az idei vigalom promóciója több szempontból is érdekesen alakul, kezdve azzal, hogy folyamatosan változott a Vigalom költségvetése, plusszba-minuszba, továbbá a rendezvény média és reklámmegjelenésére idén, az eddig megszokottakkal szemben csak bizonyos médiák kaptak támogatást. (Ennek háttere nem erre az oldalra tartozik, de akit érdekel, itt olvashat róla.)

A Vigalom idején várható rohamra a helyi vendéglátók évek óta felkészültek már, többen készülnek ünnepi menüvel, akciókkal, meglepetésekkel. Ha több szabadidőm lett volna a közelmúltban, összegyűjthettem volna az akciókat, de aki Vácra látogat, helyben gyorsan be tudja pótolni ilyen jellegű információhiányát. Csendben hozzátenném azt is, hogy szívesen elmentem volna szerdán a "barokk menü" sajtótájékoztatójára, de sajnos semmilyen információt nem kaptam róla, pedig a helyi médiumok ismerik az elérhetőségeim. Az idei rendezvény azért is érdekes a Vácigastro szempontjából, mert a mostani, 18. Vigalom a gasztronómiára helyezi a hangsúlyt, 3 helyi vállalkozó összefogásából megszületett egy úgynevezett barokk menü.


 

Egyikük, a főtér kapujában lévő Desszertszalont üzemeltető Mihályi László egy stillszerűen Barokk szelet névre hallgató desszertcsodával készül majd, amiből a Vigalomra 1200 darabot készit majd 800Ft-os áron. A desszert kompozíció többek között csokoládés piskótából, mandula és barackmag pralinéból, málna juice-ból és őszibarack mousseból áll. Akik most picit felszisszentek, azok olvassanak el néhány cikket a szalonról, Mihályi úrról és törekvéseiről. Süteményei nem olcsók, de ízben, minőségben, különlegességben kurriózumnak számítanak Vácott és az országban. A kezdeményezéshez csatlakozott még Fónagy István és a Barlang Étverem is, utóbbi vendéglátóhely egy 3500ft-os három fogásos menüvel kívánja enyhíteni az idelátogatók étkét/szomját. A menühoz 1 pohár bor jár gratisban!
 

Vigalmi barokk menü kínálata:

Mária Terézia kedvenc kappan levese
Lotharingiai roston sült hal
Mária Krisztina fűszeres sült almája

Pölöskei muskotályos bor


A rendezvény programjait itt és a Vigalom hivatalos oldalán lehet megtekinteni. Váciként mindenkit csak bátorítani tudok, hogy látogasson el erre a 3 napos rendezvényre, kóstolja meg a helyi különlegességeket, böngéssze át a kirakodóvásárosok portékáit és próbálja meg átvészelni ezt a hőséget, ami várhatóan kitart a Vigalom idejére is.

 


 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vacigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr52154064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása