HTML

Váci Gastro blog

Ételek, hangulatok, benyomások.. hideg-meleg, édes-savanyú, nekünk egyremegy :)

Friss kommentek

Vác - Március 15. tér

Forrás - http://www.vac.hu/index.php?page=webkamera

Facebook

Jazzy Groove hallgatás!

Egy kis easy listening a blog mellé, egészségedre! :P

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2010.11.21. 17:18 kuf

St.Andrea borvacsora - Barlang étverem 2010. december 8. (frissítve!)

A borvacsoráknak néhány éves hagyománya van a városban, bármennyire szeretnék történetileg hiteles lenni, nem tudnám megmondani, hogy a Barlang vagy a néhai 15.27. kezdte. Ami viszont fontosabb, hogy hála istennek a hagyomány megmaradt, jelenleg a Barlang étverem viszi tovább a stafétát, számos borvacsorán vannak már túl.

Frissítés!

A helyzet az, hogy mire ezeket a sorokat olvassátok, úgyfest, majdnem elfogytak a helyek, lefoglalták az összes asztalt a belső és külső helyiségben! (egy telefont azért megér a dolog!) Pedig, ahogy hallottam, a menü igencsak korrektnek igérkezik! A szerencsés résztvevők a haltól kezdve a nyúlhúson át belekóstolhatnak egy finom wellington bélszínbe, majd egy kis frissítő sorbet, végül Mihályi mester meglepetés desszertkölteménye zárja a sort. Bor vonalon pedig a St. Andrea selection sora kerül az asztalokra (A kutyafáját!, Merengő, Pinot Noir...) Hogy az árakról is beszéljük, hajszál híjján az 5 számjegyű összeg alatt maradt a beugró.
 

(Ha valaki résztvett, kérem az esemény után keressen meg egy rövid beszámolóval!)

Ezekről a vacsorákról azt kell tudni, hogy egy adott borvidék,megbecsült borásza tárja fel az este folyamán a jobbnál-jobb tételeket, az otthont adó étterem pedig degusztációs vacsorával tompítja az éhséget. A degusztáció annyit jelent, hogy minimál,falatka méretű fogások kerülnek az asztalra, de ebből számos, nem ritkán 6-7 is. Nem az a cél, hogy a végére elpattanjon a nadrágszíj, fontosabb, hogy eddig ismeretlen ízek, elsőre talán fura kombinációit kóstoljuk meg, próbáljuk ki és a finom borok ebben mindig jó partnerek!

Tény, egy borvacsora nem olcsó móka, 2008.-ban, amikor a 15.27. elkezdte szervezni őket, sokszor vaciláltam, hogy menni kéne, menni kéne...de sokalltam a 6-7-8 ezer ft-ot rá, de aki megtehette és megteheti egy páratlan élménnyel lesz gazdagabb.

Csak érintőleg kapcsolódik a témához, de életem egyik legnagyobb gastro élménye egy Barlang-os disznótoros vacsora, ahova teljesen spontán csöppentem bele. Márk barátom utolsó napjait töltötte az országban, egy külföldi munkalehetőség kínálkozott,amit nem lehetett kihagyni. Pömpi barátommal hármasban egy úgymond búcsú estet tartottunk és teljesen spontán ballagtunk le a Barlang pincébe....ahonnan majdnem ki is kellett fordulnunk, mert mint kiderült, mert teljesen fullon volt. Egy disznótoros vacsorát tartottak, amire már hetekkel korábban elfogytak a helyek. Hurinak hála viszont kaptunk egy pöti asztalt és olyan kitüntetett figyelmességben volt részünk, hogy ez a felszolgálók gyöngye megoldotta, hogy egy orbitális adag disznótorost (véres, májashurka, kolbász, dinsztelt káposzta, csülök..) kaptunk a többi vendég előtt..mindegy lecsippentve a teljes adagból! :) Kikértünk mellé némi Irsai Olivért és olyan szinten bekajáltunk, mint még soha. Azóta várom a következő Barlang-disznótoros estét..!!! (képek készültek annó, de Márk a mai napig nem prezentálta őket, pedig orbitál nyálcsorgató élmény lenne!)

Egy kis nosztalgia, a 15.27. megboldogult weboldaláról még sikerült megcsípni a 2008-as borvacsora képeket, csak nektek, csak most. Egy jóval frissebb élmény a 2010.10.14.-én megtartott Günzer (Villány) borvacsora, a képek alapján Varga Karcsi (a Barlang híres séfje) kitett magáért, nagyon szép tételeket szervíroztak az este!

A decemberi vacsora főszereplője egy egri borász, Dr. Lőrincz György, aki 11 éve vezeti a családi borászatot. Nagyszerű tételekkel ajándékozta meg a magyar borkínálatot, személyes kedvencem a vörös és fehér "A kutyafáját!", de a Napboruk is korrekt anyag! Árban az átlag fölött helyezkednek el picivel, de sztem a még megfizethető kategória. Azért ne fröccsre pazaroljuk! :) 

Visszatérve az alapeseményre, hamarosan frissítem a cikket, megpróbáluk megtudni minél többet a menüről, a bemutatásra kerülő borokról és a "csomag" áráról. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz olcsó, de abban is, hogy ismét teltházzal zajlik majd a este.

Szóval a dátum december 8. (szerda) 18:30, viszont előzetes asztalfoglalás nélkül ne is próbálkozz! :)

2600 Vác, Március 15. tér, Magyarország +36 27 315 584

http://www.pizzabarlang.hu/hu/index.html

Hint: Alaptézis, hogy hiperben nem veszünk bort, de a váci tecsóban nagyjából mindig kapható 4-5 üveg St. Andrea - A kutyafáját! (fehér verzió), 1500 pénz körül, ami mindenképpen bestbuy!

 

Szólj hozzá!

Címkék: programajánló bor étterem borvacsora barlang andrea st. étverem


A bejegyzés trackback címe:

https://vacigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr392463487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása