Újabb frissítés, az üzletvezetőtől megtuduk, hogy november 29. hétfő az utolsó utáni nyitási dátum!! Olvasóim közül már nagyon sokan várják, várjuk!! :P
Nemtudom mennyien olvassák a cikkek kommentjeit, ezért beidézném ide is az üzletvezető szavait :)
"
A szívemnek legkedvesebb dolog, pedig még nem is kóstoltam az ételeket.. Tatarozzák az épületet!! Az étterem nevét egyébként egy szicíliai város után kapta, Messina lesz :) Na és még 1 kis update, lesz ételkiszállítás és napi menü is!
...Tegnap egy kisebb babakocsis üldözés után elcsíptem az étterem vezetőjét és beszélgettem vele egy negyedórát.
Megtudtam, hogy a Műemlékvédelmi Hivatal rugalmas és gördülékeny hozzáállása miatt nem tudtak kinyitni nyáron, viszont tegnap feltöltötték a hűtőt, kész a berendezés, napokok belül belecsapnak a lecsóba! Akarom mondani a paradicsomszószba :) Eredeti, olasz alapanyagokból készülnek az jellegzetes itáliai ízek, vékonytésztás pizza, tészták, olasz borok... Mivel a hely elég pici, összesen 24 személyt tudnak egyszerre leültetni, de a tulajdonos elmondása szerint pont cél volt a családias, Trattoria jelleg. Amennyire be tudtam kukkantani, hangulatos lesz a hely, nyáron természetesen pár asztalka is helyet kap az étterem előtt.
Az épületfront meglehetősen lehangoló, de mivel Önkormányzati tulajdonú épület, várhatóan kell legalább 5 év, hogy találjanak egy kis pénzt mészre és vakolatra..
Ahhoz is külön engedély kell,mint mindenhez.Nagyon örülünk a nagy érdeklődésnek.Mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében,hogy a hozzánk betérő vendégek,elégedetten távozzanak.Az ételekről,még nem szeretnék túl sokat elárulni,de maradjunk annyiban,hogy a fő profil a saláták,különbözőféle tésztaételek ( húsos,vegetáriánus,tengeri herkentyűs,stb.),és természetesen az olaszos frissensültek lesznek! Lesz pár "Magyaros" ételünk is,de nem számottevő.Mint ahogy írtad is a cikkben,az olasz ételek eredeti olasz hozzávalókból készülnek.A rizottó is Arborio rizsből,a Pármai sonka is eredeti Pármai.Egyszóval minden Olaszországból érkezik.Értsd úgy,hogy a Szalámiktól a sonkákon át,az utolsó gramm lisztig ,inden eredeti!Remélem,ezzel a kis bemutat(koz)óval sikerült még egy kicsit feljebb tornászni leendő vendégeink érdeklődését!
Üdvözlettel :
Halász Roland"