HTML

Váci Gastro blog

Ételek, hangulatok, benyomások.. hideg-meleg, édes-savanyú, nekünk egyremegy :)

Friss kommentek

Vác - Március 15. tér

Forrás - http://www.vac.hu/index.php?page=webkamera

Facebook

Jazzy Groove hallgatás!

Egy kis easy listening a blog mellé, egészségedre! :P

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2010.11.16. 08:55 kuf

FRISSÍTVE - November 29.-én nyit az Olasz!

Újabb frissítés, az üzletvezetőtől megtuduk, hogy november 29. hétfő az utolsó utáni nyitási dátum!! Olvasóim közül már nagyon sokan várják, várjuk!! :P

Nemtudom mennyien olvassák a cikkek kommentjeit, ezért beidézném ide is az üzletvezető szavait :)

 

"

A tatarozás a mai nappal véget ért,de sajnos a cégtáblát,még nem tehetjük ki.
Ahhoz is külön engedély kell,mint mindenhez.Nagyon örülünk a nagy érdeklődésnek.Mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében,hogy a hozzánk betérő vendégek,elégedetten távozzanak.Az ételekről,még nem szeretnék túl sokat elárulni,de maradjunk annyiban,hogy a fő profil a saláták,különbözőféle tésztaételek ( húsos,vegetáriánus,tengeri herkentyűs,stb.),és természetesen az olaszos frissensültek lesznek! Lesz pár "Magyaros" ételünk is,de nem számottevő.Mint ahogy írtad is a cikkben,az olasz ételek eredeti olasz hozzávalókból készülnek.A rizottó is Arborio rizsből,a Pármai sonka is eredeti Pármai.Egyszóval minden Olaszországból érkezik.Értsd úgy,hogy a Szalámiktól a sonkákon át,az utolsó gramm lisztig ,inden eredeti!Remélem,ezzel a kis bemutat(koz)óval sikerült még egy kicsit feljebb tornászni leendő vendégeink érdeklődését!

Üdvözlettel :

Halász Roland"

 

A szívemnek legkedvesebb dolog, pedig még nem is kóstoltam az ételeket.. Tatarozzák az épületet!! Az étterem nevét egyébként egy szicíliai város után kapta,  Messina lesz :) Na és még 1 kis update, lesz ételkiszállítás és napi menü is!

...Tegnap egy kisebb babakocsis üldözés után elcsíptem az étterem vezetőjét és beszélgettem vele egy negyedórát.

Megtudtam, hogy a Műemlékvédelmi Hivatal rugalmas és gördülékeny hozzáállása miatt nem tudtak kinyitni nyáron, viszont tegnap feltöltötték a hűtőt, kész a berendezés, napokok belül belecsapnak a lecsóba! Akarom mondani a paradicsomszószba :) Eredeti, olasz alapanyagokból készülnek az jellegzetes itáliai ízek, vékonytésztás pizza, tészták, olasz borok...  Mivel a hely elég pici, összesen 24 személyt tudnak egyszerre leültetni, de a tulajdonos elmondása szerint pont cél volt a családias, Trattoria jelleg. Amennyire be tudtam kukkantani, hangulatos lesz a hely, nyáron természetesen pár asztalka is helyet kap az étterem előtt.

Az épületfront meglehetősen lehangoló, de mivel Önkormányzati tulajdonú épület, várhatóan kell legalább 5 év, hogy találjanak egy kis pénzt mészre és vakolatra..

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://vacigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr342451789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

demitibi 2010.11.16. 09:51:12

Sziasztok!!
Ha esetleg sikerülne festék anyagot szerezni a falra,nagyon szivesen segítek a fizikai munkában!! Hétvégente a konyhai munkára is vállalkozom,szakácsnak tanulok,januárban vizsgázom.Az email címemen el tudtok érni!
Üdv.Lujó

RaveAcE 2010.11.16. 10:18:53

Tényleg ramaty a homlokzat. De ha jól sejtem, ez a vakolat sincs 10 éves, előbb a vizesedést kellene kezelni...

kuf 2010.11.16. 10:51:47

ha a város a turizmusból szeretne bevételt, minimum a főteret rendbe kellene dobni, főleg a saját tulajdonú épületeit. A márc. 15 tér 1. alatti "falakat" pedig le kellene bontani, mert sztem idén télen le fog omlani..rosszabb esetben valakire. Aztán ha nincs pénz, csináltatni kell egy x * y méteres molinót és azt lelógatni a fal helyére..

Kisebb csoda,h a Reménység (régi mozi) épületével végre elkezdődött valami...
estv.hu/news.php?extend.16909

szemivirag 2010.11.17. 22:41:46

Kedves kuf!
Ha peronit akarsz inni az angelatoban tudsz, mi is ott ittunk.
Már várom a vékony pizzát és az olasz ételeket...:-)))))

H.r. 2010.11.23. 21:47:28

Sziasztok!

Sajnos technikai okok miatt késik az étterem nyitása,de legkésőbb jövőhét hétfőn ( azaz November 29.-én ) mindenképpen kinyitunk!Már volt pár próbálkozásunk,de sajnos egyszer sem úgy sikerült,ahogy szerettük volna!Mindig közbejött valami,amire nem számítottunk.Nov.29.-én délelőtt 10.00-kor viszont kinyitjuk kapuinkat.Szeretettel várunk mindenkit.

Üdvözlettel

Halász Roland

kuf 2010.11.24. 04:30:14

Köszi az infót, tegnap láttam,h még zajlik a tatarozás. Nagyon sokan érdeklődnek nálam a nyitásról, az ételekről, remélem győzitek majd a "támadást" :)

H.r. 2010.11.24. 23:12:48

A tatarozás a mai nappal véget ért,de sajnos a cégtáblát,még nem tehetjük ki.
Ahhoz is külön engedély kell,mint mindenhez.Nagyon örülünk a nagy érdeklődésnek.Mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében,hogy a hozzánk betérő vendégek,elégedetten távozzanak.Az ételekről,még nem szeretnék túl sokat elárulni,de maradjunk annyiban,hogy a fő profil a saláták,különbözőféle tésztaételek ( húsos,vegetáriánus,tengeri herkentyűs,stb.),és természetesen az olaszos frissensültek lesznek! Lesz pár "Magyaros" ételünk is,de nem számottevő.Mint ahogy írtad is a cikkben,az olasz ételek eredeti olasz hozzávalókból készülnek.A rizottó is Arborio rizsből,a Pármai sonka is eredeti Pármai.Egyszóval minden Olaszországból érkezik.Értsd úgy,hogy a Szalámiktól a sonkákon át,az utolsó gramm lisztig ,inden eredeti!Remélem,ezzel a kis bemutat(koz)óval sikerült még egy kicsit feljebb tornászni leendő vendégeink érdeklődését!

Üdvözlettel :

Halász Roland
süti beállítások módosítása