HTML

Váci Gastro blog

Ételek, hangulatok, benyomások.. hideg-meleg, édes-savanyú, nekünk egyremegy :)

Friss kommentek

Vác - Március 15. tér

Forrás - http://www.vac.hu/index.php?page=webkamera

Facebook

Jazzy Groove hallgatás!

Egy kis easy listening a blog mellé, egészségedre! :P

Naptár

október 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

2014.03.06. 18:45 kuf

Gyorshír - Épül/szépül az Eszterházy kávézó!

1016448_503524713091474_943823106_n.jpgFebruár utolsó napjaiban, egy hihetetlen technikás bejelentésre lettem figyelmes az Eszterházy kávézó facebook oldalán  , miszerint felújítás miatt szűk 2 hétre bezárnak! Szinte egyszerre szisszent fel a dunaparti keménymag, a kutyasétáltatóktól kezdve, a reggeli szükség-kávék fogyasztóin át egészen a "kismenü" fogyasztókig! Volt, aki mobil kávézóért kiáltott a felújítás idejére, a szomorú arcok mindennaposak a vendéglátóhely ajtaja előtt, de jelentem jövőhét hétfő-kedd környékén vége a böjtnek :) A kávézó egyébként régi kedvenc, az egyik legelső cikkem róluk szólt, azóta is gyakori látogatók vagyunk, sőt Pöszmétém itt ette élete első fagyiját is :) ! Folyik az átalakítás, némileg változik, szellősebb lesz a belső tér, pici bővül a gépészet. Sokak problémája volt, hogy habár kint tavasztól késő őszig adott a kis terasz, székekkel/asztalokkal, bent nem lehet leülni. Ez némileg változni fog, szeptembertől a kis kör alakú, fedett rész hozzá lesz építve a belső térhez, gondolom az utcafront felé üvegablakokkal megspékelve.

Clipboard01.jpg

20140305438.jpg 20140305434.jpg

20140305436.jpg

Az isteni melegszendók, rántott húsos szendvicsek továbbra is helyben készülnek, a sütemények pedig a Köztársaság útról érkeznek a Floch cukrászdából.  (A cukrászda oldala egyébként nemrég frissült, nagyon pofás lett, érdemes megnézni!) Ja igen, majdnem kihagytam, pozitív változás, hogy jóval többfajta süti kerül a pultokba, a kávézó jelleget pedig a jóval szélesebb kávé-palettával erősítik.

Szóval kitartás barátaim, kitartás, hamarosan ismét fogyaszthatunk!

"kismenü" = feles + üveg sör!

Szólj hozzá!


2014.03.03. 10:16 kuf

Eladó, kiadó... (Duna presszó, Barocco, Kőkapu étterem)

Vannak jóhírekről szóló cikkek is, de írni kell a szomorúbb dolgokról is. Persze minden vég egy kezdet is egyben, aztán majd meglátjuk, hogy lesz e olyan lelkes harcos, aki fantáziát lát egy bezárt, megszűnt helyben. 3 és fél éve írtam a Volt egyszer egy ... Laguna étterem cikket, na ott pl lassan csak a falak maradnak meg, bulihelyszínnek tökéletes, de vendéglátóhely abból már soha nem lesz. Sok hely nagyon nehezen élte túl a telet, a Szimplavé is eladó/kiadó volt pár hónapja, bár folyamatosan viszik a programokat, amik nem is rosszak! Remélem túl tudnak élni, a hellyel ugyanis nincs baj, csak az emberek zsebe üres.

Mellékszál, de mégis kapcsolódik, Királyrét felé járok tekerni, gyönyörű a táj, forgalom minimális. Fent mindig iszom egy teát (Ákos-lak büfé, ahol még kapható a békebeli, agyoncukrozott-citromozott tea!), Ákos bá pedig mesél.. Múlthéten arról, hogy míg nem is olyan régen napi 1000 ember jött fel kisvasúttal, manapság a 100 is ritka. Evvan gyerekek!

 

line_small2.gif

Kezdjük a Duna presszóval, amin a legjobban meglepődtem, az eladásra egy kedves ismerős hívta fel a figyelmem. Kevés vácinak nincs valamilyen benyomása, emléke róla, jómagam itt emlékeztem meg róluk. Weboldaluk (bár nekik nagyon soha nem is kellett webes megjelenés..) már évek óta nem érhető el, itt egy 2009-es lenyomat. Amennyire tudom, az épület az önkormányzaté, tehát csak bérlemény, de javítsatok ki, ha tévedek. 23,5m Ft-ért a jelenleg presszóként üzemelő vendéglátóhely bérleti joga mellett a teljes berendezést is megkapjuk, az ingatlanhoz jár pince, belső udvar, konyhai előkészítő, illetve szükség szerint galériázható a belső tér. Megvan a kialakult ügyfélköre, jó helyen van, szerintem borítékolható, hogy hamarosan új tulajdonosi kör viszi tovább a presszót, nagy felújjításra, átalakításra nincs is szükség. Az okát nem tudom megmondani,de az olvasók és az ismerettségi körömben talán a leg megosztóbb hely, vagy kifejezetten szeretik vagy negatív érzésük van vele kapcsolatban.. Egy biztos, a jelenlegi vezetés (Kászon Gabriella) a városban az egyik legrégebben a szakmában tevékenykedő vendéglátó, reméljük hasonló kvalitású szakember lép a helyére.

Clipboard02.jpg

line_small2.gif
Barocco. Magát a pincét 2001-ben fedezte fel a vendéglátás, kanyaros történetét itt olvashatjátok végig. Hihetetlen hangulata van, a baj csak az, hogy be, illetve le kell csalni az embert, ami a nehéz része a dolognak. Ez megoldható az újdonság erejével, mint ahogy a Sörlépcsős korszakban is ment, vagy a kialakult ügyfél és baráti körrel, ami a 15.27 korszaka alatt vitte a boltot. A Barocco sajnos a legnehezebb időszakot választotta a nyitásra, egyrészt gazdaságilag, másrészt a nyitási időponttal. Eredetileg a 2011-es Váci Világi Vigalomra indítottak volna, végül december 3.-ra csúszott a dolog és ezzel a szezon kihagyással jelentős hátrányba kerültek. Többször voltam lent náluk, az étel, az árak rendben voltak, a személyzet kedves volt, de ahogy én láttam, a forgalom csak nem akart beindulni. Hihetetlen energiákat öltek bele a helybe, anyagilag is, de főleg fizikailag és mondhatom lelkileg is. Az első látogatásomkor nyilvánvalóvá vált, hogy Judit és párja nagyon magas elvárásokat támasztott a hellyel és magukkal szemben is, tényleg majdnem mindent a nulláról kezdtek (belső tér, gépészet, konyha patika kitakarítása..ezekről olvashattok a linkelt cikkekben). Pontosan nemtudom,de olyan jó másfél éve zártak be, talán pont tavasszal. Időszakosan, egy-egy rendezvényre még kinyitnak, tehát a hely kibérelhető, azthiszem konyhával együtt. Kár érte, őszintén mondom, mert tényleg elegáns, hangulatos éttermet alakítottak ki, csak a háttérzenére készített hangtechnika egy vaskosabb összeg volt a költségvetésben, ennek fényében a 8.9m Ft-os eladási összeg abszolut nem tekinthető soknak. Ebben természetesen bennevan az összes bútor, pult, galéria, gépészet és a szinte alig használt konyha. A hirdetésben meglehetősen részletesen olvashattok a részletekről.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: barocco szimplave


2014.02.23. 08:05 kuf

...ahol reméljük, mindig lesz #Repeta.. :)

logo.jpgJanuár - februárban és úgy általában az év elején a "fű se nő", hálisten ez nem igaz kis városunkra! Dolgoznak az apró kis ember-motorok, csodával határos módon nyílogatnak a tavaszi virágok, hajtások és néhány vendéglátóhely is! Ezen kívül nagyon sok program készül tavaszra és már a nyárra is, amikről remélem gyakrabban tudok írni nektek, mint eddig. Nem akarok elkotyogni semmit, de több boros program is tervben van, az egyik szívemnek igen kedves, bár ehhez már kevés az ember-motor, bele kéne adni egy kis városi nyomatékot is a hajtásba! ..de mindenről a maga idején!

1782073_10200647450988251_170439156_n.jpgIMG_0134.jpg

Repeta. Talán még pár év, évtized múlva kikopik ez a szó is a hétköznapi szótárunkból, de nekem egyből fiatalkorom Lőwy-s / Boronkay-s korszaka ugrik be rögtön. A konyhásnénik hada, a betűlevesek, történelem óra végéről rohanás a Piaristákon keresztül a konyhába, egészen pontosan Nyegrán Iván tanár úr sorompó-karjaiba :) Ha sikerül megtalálnom, van 1 kis videóm ebből a korszakból, bár már jelentősen elkalandoztuk a tárgytól..szóval Repeta! Maradék mindig volt, hol több, hol kevesebb és akik kicsit is jóban voltak az áldott konyhásnénikkel, mézes-mázos szép mondatokkal mindig ki tudtak csikarni egy kanálnyit még a menzakosztból! Abból a kosztból,amit akkor még tényleg helyben főztek, zöldségből, húsból, fűszerből és lélekből, ha ízben ez nem is mindig jött át nekünk :)

IMG_0076.jpg IMG_0080.jpg
IMG_0090.jpg IMG_0079.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: bisztró Repeta


2013.12.27. 16:07 kuf

VI. Forraltbor főző verseny - 2013.december 30.(hétfőn)

IMG_9580smal.jpgHatodik éve kerül megrendezésre Vác főterén a Forraltbor főző verseny, amely rendezvényt a Curia borház álmodott meg és bonyolít le nekünk Váciaknak és az rendezvény hírére idelátogató vendégeknek! Sok újdonságot nem is tudnék írni, ha a korábbi cikkeket végigolvasgatjátok ITT, rengeteg képet, videót találhattok, de igazi élményt idén is csak a forraló üstök mellett szerezhettek :) Rögtön az elején megragadnám az alkalmat, hogyha olyan váci vállalkozó vagy magánszemély vagy, aki támogatnád a rendezvényt valamilyen jelképes ajándékkal, akár 1 üveg borral, vacsora meghívással, bármi hasonlóval, fordulj bizalommal a szervezőkhöz. Nekik és a résztvevőknek is öröm, ha minél több díjazott lesz szombaton és hogy lesz mit díjazni, afelől nincs kétségem! Ha jól emlékszem, a mi csapatunk 2009-ben indult először, a II. Forraltbor főző versenyen, ahol még szerény számú csapat képviseltette magát, létszámban legalábbis mindenképpen. Aztán teltek az évek és szép lassan betelt a főtér is, résztvevőkkel és ami talán még ennél is jobb, sok-sok vendéggel! Megjegyzem, városunk weblapja (www.vac.hu) legutóbb 2010-ben írt beharangozót a rendezvényről, valamit érdemes lenne lépni..

Egy tavalyi video, snitt:

Amit tudni érdemes a rendezvényről:

1390595_571166439623888_1953169225_n.jpg

- vendégek számára 100ft egy kóstoló, a befojt összeget, mint minden évben, most is, karitatív célra ajánlották fel a szervezők. Idén ez a kedvezményezett szervezet a  Zichy H. utcai Általános iskola és Speciális Szakiskola (Jobb Sors alapítvány) lett.

- csapatok számára a nevezési díj 3000ft, a nevezést a Curia borházban tudjátok intézni! A cikk írásakor 18 csapat nevezett már, mivel a főtéri pavilonok miatt elég kevés a hely és fix helyek lesznek, érdemes igyekezni :)

20091230-1356-53_4133small.jpgP1020104small.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: bor forraltbor curia


2013.11.13. 13:51 kuf

Nincs kecmec, viszont CSAK PÉNTEKEN! nyit a jurta - 2013.11.15.

2013jurta.jpgVáltozás!!! A ma csütörtöki nyitás technikai okok miatt elmarad, péntek délutántól viszont már tényleg látogatható az intézmény!! Facebook eseményoldal itt ni.

Rég volt már ennyire mediterrán októberünk, novemberünk és ha így folytatódik, pár év múlva sangriát szolgálnak fel majd decemberben, a jurtában.. Addig is viszont marad a forraltbor, amit már holnaptól (2013.11.14. csütörtök) megkóstolhattok a szokásos helyen! Szokás szerint lesz zsírosdeszka, gyerekeknek sütik, frissen facsart narancslé és a szívet-lelket melengető forraltborok! :) A jurta ezekben a percekben is épül-szépül, kikerültek a térre a pavilonok is, remélhetőleg idén is lesz egy kis élet és hangulat. A jurta ugyan holnap már kinyit, de az igazi "nagy" nyitás pénteken lesz, állítólag élőzenével :) Szintén a pénteki napon nyit a Széchenyi utcai "ABC", állítólag utcabál, Nagyferó, Mága Zoltán is lesz, szóval aki megszomjazik, nem kell messzire mennie ;) (emlékeztetőül a tavaly előtti parádés záróbuliról készült cikk)

20131113202.jpg

És végül nézzük, Kovács Antal hogyan főzi!

Szólj hozzá!

Címkék: forraltbor curia